Μακάρι να έχει υγεία και στα επόμενα Χριστούγεννα, να γράψουμε τα ίδια

Χριστούγεννα σήμερα! Ας μπούμε λοιπόν, στο πνεύμα της μεγάλης ημέρας, που κάθε χρόνο φέρνει… ανατροπές και βελτιώνει ποιοτικά την ανθρώπινη σκέψη. Με τη θεία φώτιση, βεβαίως..

Εγώ θα μιλήσω για την “πλάτη” του Δημήτρη Φιντιρίκου, που την βάζει για τους αδύναμους και τους άτυχους της ζωής, αυτής της εφήμερης. Και την βάζει όλο το χρόνο. Έχουμε και λέμε.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στην Ελλάδα, κάθε καλοκαίρι, ξεπηδούν φωτιές σε δεκάδες μέτωπα. Και ζωές και περιουσίες χάνονται σε λίγες ώρες. Στην πιο μεγάλη και καταστροφική για φέτος, στην Βαρυμπόμπη, αυτός άφησε την βίλα, την πισίνα και τα super car..Kαι μπήκε στην πύρινη κόλαση.

Πάμε στο άλλο ταιριαστό στα Χριστούγεννα στοιχείο που χαρακτηρίζει το πλάσμα του Θεού που λέγεται άνθρωπος Φιντιρίκος. Ήταν ένας από τους βασικούς οργανωτές, της πιο μεγάλης δράσης, για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας.

Είναι παράλειψη να μην αναφερθεί και τούτο: 2 φορές τον ευχαρίστησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Μια για τα όσα σημαντικά έκανε στον πόλεμο των πυρκαγιών και άλλη μια, την πιο πρόσφατη, με το να στηρίξει τους Παραολυμπιονίκες. Συγκεκριμένα, 4 Παραολυμπιονίκες. Νίκο Παπαγγελή, Γιάννη Σεβδικαλή, Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Μάριο Χατζηκυριάκο και Δήμο Μιχαλεντάκη.

Στο ρεσιτάλ άνθρωπος όλο το χρόνο, ο Φιντιρίκος, έχω ακόμα πολλά. Τόνους τροφής για τα αδέσποτα. Μόνο προσφάτως έστειλε 2 ή 3 τόνους τροφή για τα αδέσποτα στη Κρήτη. Η δωρεά στο Ογκολογικό, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τα παιδάκια με καρκίνο, για να γίνει η ανακίνηση δωματίων projectora και για να αγοραστεί ένα μεγάλο μικροσκόπιο για τα κύτταρα. Και αυτά, του έκαναν το ομορφότερο δώρο της ζωής του. Το συγκινητικό γράμμα των γονιών ενός παιδιού, που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, και που το βοήθησε να ξανακερδίσει το χαμόγελο του. Και με αφορμή αυτό, τον χαρακτηρίζουν αληθινό Άγιο Βασίλη. Το φαγητό που μοίρασε στους άστεγους της Αθήνας, με το ποδήλατο του.

Δεν τελείωσα. Το 11μιση μέτρων σκάφος SKIPPER BSK, που δώρισε στο Λιμενικό Σώμα. Αλλά και το άλλο σκάφος, που μαζί με τον Φλώριο Ασημομύτη και τα αδέρφια Σταυρουλάκη και κοστίζει 300.000 ευρώ, είχε παραλήπτη το Λιμεναρχείο Μυκόνου. Η Παράδοση δωρεάς ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή κ.Παπακωστα Βασίλειου και των στελεχών της διεύθυνσης

Και είναι σίγουρα και άλλα που μου έχουν διαφύγει. Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Για πολύ φοβερά πράγματα.

Αυτά να λένε. Αυτά να γράφουν. Ευτυχώς, δηλαδή! Ο Δημήτρης Φιντιρίκος να έχει την υγεία του και να κάνει την φιλανθρωπία, στη βιάση που ο Κύριος Ιησούς Χριστός την όρισε. “Όποιος έχει δυο χιτώνες, να χαρίζει τον έναααα!” Όχι, Όποιος έχει 10 χιτώνες, να χαρίζει τον έναααα!”

Καλά Χριστούγεννα.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.