«Με τα ποδήλατα, στα στενά, όπου βρούμε ανάγκη, θα είμαστε εκεί να δώσουμε το χέρι μας»

Αριστερά διακρίνεται ο Ολυμπιονίκης του τζούντο Ηλίας Ηλιάδης και δεξιά ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος

Όταν διαβάζεις Τσίπας Μπλοκ, λες και το εισπράττεις αυτό, πως κάτι γίνεται, κάτι παίζει. Αξίζει να το διαβάσεις. Είναι λες και δέχεσαι την σκουντιά, αρχικά θολώνουν όλα μπροστά σου, αλλά δεν θα αργήσει, και αρχίζεις να βλέπεις με τα δικά του μάτια όσα αδυνατείς μόνος μου…Ακριβώς αυτά αισθάνθηκες για μια πετυχημένη και πρώτα βιολιά παρέα, που στην βόλτα στους χρόνους και στους τόπους άγνωστους, ίσως να γίνουν και αιώνιοι, καθώς είναι και καλοί άνθρωποι. Γιατί με ποδήλατα τους, πήγαν στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίζοντας άστεγους και ανήμπορους, με σκοπό να τους προσφέρουν φαγητό. (διαβάστε εδώ)

Όπου στην ξεχωριστή παρέα αυτή, και ο ξεχωριστός επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος. Με αφορμή την ωραία τους κίνηση, έκανε δηλώσεις στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τις δίνω :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Μαζευτήκαμε εδώ μια φιλική ομάδα ανθρώπων που έχουμε κοινές ανησυχίες να μπορέσουμε κι εμείς με το έργο μας να βοηθήσουμε την κατάσταση αυτή των αστέγων. Πριν λίγο καιρό είχαμε πάει μαζί με τον Μάριο Γιαννάκου στην Ελασσόνα και κάναμε κάποιες δωρεές στους σεισμόπληκτους και τώρα βρισκόμαστε εδώ πέρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να βγούμε στους δρόμους, στα στενά της Αθήνας και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, να ακούσουμε τις ανάγκες τους και να τους προσφέρουμε προϊόντα ή ό,τι παραπάνω μπορούμε», είπε αρχικά, ενώ προσθέτει ότι ουσιαστικά προσπαθούν τους να δώσουν χαρά «ότι κάποιος ασχολείται και με αυτούς τους ανθρώπους που το 2021 είναι ακόμα στον δρόμο».

«Είναι υποχρέωσή μας, δεν είναι κάποια δράση που μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από χαμόγελα και χαρά και είναι καθαρά από ιδιώτες και από κάποιες επιχειρήσεις, που γυρνάνε να κοιτάξουν τον συνάνθρωπό τους όπως θεωρώ ότι θα έπρεπε να το κάνουν όλοι. Με τα ποδήλατα, στα στενά, όπου βρούμε ανάγκη, θα είμαστε εκεί να δώσουμε το χέρι μας», τονίζει ο κ. Φιντιρίκος.

Επιχειρηματίες και αθλητές με ποδήλατα προσφέρουν βοήθεια σε αστέγους στο  κέντρο της Αθήνας - dimosio.gr
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.