Βασίλης Μπρούτζος στο Tsipas Radio «Όταν σπείρεις φόβο, ο κόσμος θέλει φόβο» (Ηχητικό)

Βασίλης Μπρούτζος

“Το θέμα δεν είναι ένας, δύο κλάδοι. Το θέμα είναι αλυσίδα και αυτό πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος. Θα το παρομοίαζα άνετα με την οικοδομή, που όταν πέθανε, χιλιάδες επαγγέλματα πέθαναν ταυτόχρονα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει τώρα με την εστίαση και την νύχτα. Πολλοί εστιάζουν στους καλλιτέχνες, αλλά οι άνθρωποι που είναι γύρω τους, είναι πολλοί περισσότεροι. Είναι όλα αλυσίδα, ο ένας κρίκος συνδέεται με τον άλλον” δήλωσε αναφορικά για την επέκταση των μέτρων περιορισμού, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και διαχειριστής του μουσικού πόρταλ “Μουσικά Τέμπο” Βασίλης Μπρούτζος, μιλώντας στο Tsipas Radio

Μεταξύ άλλων, δήλωσε για το αν έχει χάσει την αισιοδοξία του “Την αισιοδοξία μας δεν πρέπει να την χάνουμε, αλλά βλέπουμε ότι έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας. Μακάρι να βγω ψεύτης, πάντως, πράγμα που δεν το βλέπω. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

“Συμφωνώ με τον Σωτήρη Γεωργίου, ότι ο κόσμος, πλέον, φοβάται. Αρχίζει και μαζεύεται” πρόσθεσε ο κος Μπρούτζος.

Για το αν καλώς ή κακώς η Πάτρα και η Αχαΐα μπήκε στον “πορτοκαλί” υγειονομικό χάρτη για τον κορωνοϊό, δήλωσε: “Δεν θα ταυτιστώ με κάποια πλευρά. Έχει δίκιο και ο κόσμος, έχει δίκιο και η κυβέρνηση, έχουν δίκιο και οι λοιμωξιολόγοι. Αλλά, την ίδια στιγμή, έχουν και ευθύνη. Δεν μπορώ, δηλαδή, να τα βάλω με τον κόσμο, την νεολαία, με τους ηλικιωμένους, με τον οποιανδήποτε. Σε αυτό, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η κυβέρνηση. Δεν γίνεται να μου λες ότι στην συνάθροιση άνω των 9 ατόμων καίγεσαι και να μου έχεις τα σχολεία ανοιχτά, με 25 και 30 μαθητές. “.  

Για την μάσκα στα καφέ, ανέφερε πως “Κάθεσαι σε μια καφετέρια. Πίνεις τον καφέ σου, με τον φίλο σου, την φίλη σου, με την μάνα σου, τον πατέρα σου. Δεν είναι υποχρεωτικό να φοράς μάσκα, αλλά αν σηκωθείς όρθιος, κάνεις ένα βήμα προς τα αριστερά, προς τα δεξιά, πας στον πεζόδρομο, τον δρόμο, τέλος πάντως δεν κάθεσαι άλλο πια στην καρέκλα, εκεί πρέπει αναγκαστικά και υποχρεωτικά να βάλεις μάσκα. Τι στο διάολο! Ο ιός όταν σε βλέπει καθιστό δεν κολλάει και όταν σε δει να σηκώνεσαι, καπάκι πέφτει πάνω σου; Συγνώμη, παράλογο, τίποτε άλλο”.

Ερωτηθείς για την διαχείριση της πανδημίας, από όλες τις πλευρές, είπε πως “υπάρχει παραλογία. Έχουν χάσει όλοι την μπάλα. Είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό και δεν ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε. Ούτε εμείς, ούτε οι άλλοι, καμία πλευρά. Εδώ να προσθέσω, πως σήμερα διάβασα ένα άρθρο ενός μεγάλου Αμερικανού σκηνοθέτη, με επίκεντρο τις ταινίες του, ο οποίος λέει πως όταν σπείρεις φόβο, ο κόσμος θέλει φόβο “.   

Αναφορικά με την πρόβλεψη του για το τέλος της πανδημίας, δήλωσε ότι “Πραγματικά δεν ξέρω. Για το μόνο που είμαι σίγουρος, είναι τα λουκέτα στα μαγαζιά, τα οποία θα συνεχιστούν”

Αναφορικά με τους τραγουδιστές και την αντίδραση τους, με την όλη φάση, που για πρώτη φορά, κάθονται σπίτι, μακριά από τις πίστες, δήλωσε ότι “Είναι βαρύ το φορτίο. Αν πάρουμε τα μεγάλα ονόματα, δεν είναι μόνοι τους, έχουν από πίσω πολύ κόσμο, που δίνουν μεροκάματα. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως το πρόβλημα ακούει στους αυλικούς και τους συνεργάτες”.

Για τους επιχειρηματίες, αν θα αντέξουν, αν θα είναι όλοι παρών στην εκκίνηση της νύχτας, όποτε γίνει αυτή, δεδομένου ότι κάποιοι έχουν κάνει μεγάλα ανοίγματα, είπε “Έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι ο χειμώνας είναι χαμένος. Αλλά και αυτοί έχουν χώσει και συνεχίζουν να χώνουν χρήμα. Όπως ο Κώστας Μπερτάκης, ο Γιάννης Βουτυράκος, ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Πότε θα κάνουν απόσβεση των επενδύσεων τους. Περιμένουν όλοι, δεν μπορούν να κάνουν κάτι”.

Τέλος, με πάσα το παραπάνω, ολοκλήρωσε την σκέψη του, λέγοντας πως “Όλα αυτά, οι καλλιτέχνες πρέπει να τα λάβουν υπόψη σοβαρά και να πέσουν στις απαιτήσεις τους. Αν θέλουν να ξαναδούν νύχτα, ειδάλλως τα μαγαζιά δεν βγαίνουν.’

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας:

Διαβάστε επίσης : Δείξιμος στο Tsipas Radio «Πολύ ύπουλος ιός- Ξαφνικά με ισοπέδωσε- (Ηχητικό)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.