«Ντου» της Ασφάλειας στο κελί του …θρύλου της παρανομίας Παναγιώτη Βλαστού

 Αποκαλύψεις από τη «Zougla», το σαιτ με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αρχηγό:

Έφοδο στο κελί του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού έκαναν αστυνομικοί της Ασφάλειας. Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της αποκαλούμενης Greek Mafia που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού εδώ και πολλά χρόνια, δέχτηκε την «επίσκεψη» αστυνομικών από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το κελί του 53χρονου ήταν ένα από τα πολλά που ερευνήθηκαν από τις αρχές αλλά την προσοχή τους συγκέντρωσε αυτό του Βλαστού το οποίο βρίσκεται στην ΣΤ πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος. Οι αστυνομικοί το έκαναν «φύλλο και φτερό» και σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, βρήκαν αρκετά «στικάκια» τα οποία κατασχέθηκαν και στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν. «Μπορεί να περιέχουν μόνο μουσική και τραγούδια αλλά οφείλουμε να τα εξετάσουμε καθώς δεν αποκλείεται να περιέχουν κάποιο στοιχείο για έρευνες που έχουμε σε εξέλιξη» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην έφοδο και δείχνει την θέση που οι αρχές ασφαλείας έχουν κατατάξει τον Παναγιώτη Βλαστό, ένα από τα πιο παλιά ονόματα στον χώρο των παρανόμων.

Ο Βλαστός είναι στη φυλακή τα τελευταία χρόνια ύστερα από την εμπλοκή του ονόματός του στην πολύκροτη υπόθεση του 2015 όταν η ξαδέλφη του «Λίτσα» αποκάλυψε τη δράση του που περιελάμβανε από εκβιασμούς πολιτικών προσώπων μέχρι τοποθετήσεις βομβών ακόμα και σε δικαστικούς λειτουργούς.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μεταξύ άλλων, είχαν καθίσει και δυο ακόμα μεγάλα ονόματα της Greek Mafia που δολοφονήθηκαν, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Γιάννης Σκαφτούρος και ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που εκτελέστηκε πριν από λίγες εβδομάδες έξω από πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε η οικογένεια του στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

«Οι Βλαστός και Ζαμπούνης για πολλά χρόνια είχαν καλές σχέσεις και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα ονόματα τους είναι κοινά σε πολλές δικογραφίες», λέει παλιός αξιωματικός της Ασφάλειας. Ο 53χρονος Βλαστός, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα παίρνει πενθήμερες άδειες ενώ πλησιάζει και η ώρα της οριστικής του αποφυλάκισης. Ωστόσο, αυτό για το οποίο δείχνουν… ενδιαφέρον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι αν ύστερα από τόσα χρόνια στη φυλακή, έχει σωφρονιστεί ή παραμένει ένας αμετανόητος παραβάτης του Νόμου.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.