Αν ο Τσίπρας έλεγε τα ίδια του 2016…

Αλέξης Τσίπρας

Έχεις σκεφθεί, έστω για δύο λεπτά μονάχα, τι σημαίνει Συνέδριο, ειδικά ενός αριστερού κόμματος; Συμβουλεύω να μην προσπαθήσεις καν να το σκεφθείς, ούτε για μια στιγμή. Θα ζαλιστείς. Θα σου ‘ρθει σκοτοδίνη. Μήπως αυθόρμητα αρχίσεις να κτυπάς το κεφάλι σου στους τοίχους. Επειδή είναι πολύ εύκολο να αντιληφθείς ότι σ’ έχουν πιάσει για μαλάκα. Όχι, ακριβώς. Στην πραγματικότητα σε θεωρούν για πολύ μαλάκα. Ποιοι;

Το πιο μελαγχολικό είναι πως σε θεωρούν για εντελώς μαλάκα εκείνοι οι οποίοι νομίζουν ότι με τις παπαρδέλες τους προχωρούν την αριστερή σκέψη. Ότι υπηρετούν την αριστερά. Το 2016, σα σήμερα 13 Οκτωβρίουμ έγινε το Β’ Συνέδριο του Σύριζα, όπου επανεξελέγη πρόεδρος ο τότε πρωθυπουργός Τσίπρας με 93,54%. ”Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου είναι ανανέωση ευθύνης για τον Σύριζα”. Λόγια. Του αέρα λόγια. Άδεια λόγια. Κούφια λόγια. Που σήμερα σου έρχεται εμετός αν τα πάρεις στα σοβαρά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Από τη μια ο πρώην γραμματέας του Σύριζα Κορωνάκης έλεγε ”Ανανέωση σημαίνει Κουβέλης και Τζουμάκας;” και από την άλλη ο κολλητός του Τσίπρα, Παππάς Νίκος λέει ”Θα κυριαρχήσουμε για πολλά χρόνια… ”. Ο δε Τσίπρας είχε πει: ”Οι εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν μεγάλη τομή, αναδεικνύοντας την επιθυμία του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσει σελίδα. Μας έδωσε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης”.Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, μάλιστα όταν παρουσιάζεται αριστερός, να λέει με τέτοια ευκολία, με τόση ανευθυνότητα, τόσο χοντρό παραμύθι;

Ναι, είναι δυνατόν. Το άλλο του Τσίπρα με την επανεκλογή του: ”Το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη αποτέλεσε ιστορική τομή, καθώς πέραν όλων των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό. Τον Σεπτέμβρη (εννοεί στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015) οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό”. Αν αυτά ίδια τα έλεγε σήμερα ο Τσίπρας δεν θα γλύτωνε από κλούβια αυγά και ώριμες ντομάτες. Δεν θα προλάβαινε ο εκ δεξιών του Παππάς Νίκος να καθαρίζει από τα ζουμιά τη φάτσα του αρχηγού, και με τη βοήθεια της Ζανέτ.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, μέλη του Σύριζα είχαν συμμετοχή, είτε γιατί ήταν παρόντες, είτε γιατί ασχολήθηκαν με την προετοιμασία του. Μ’ ένα πρότζεκτ κάθε άλλο παραγωγικό. Άφησαν τις προσωπικές, τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, όπως και την υποτιθέμενη δουλειά τους ως κρατικοί, ως παρακρατικοί υπάλληλοι, και ξόδεψαν ώρες για την… επιτυχία του Συνεδρίου.Συνέδριο – επί της ουσίας- σημαίνει απάτη. Για καραμπινάτη απάτη. Επειδή δεν προκύπτει πολιτικό ή οικονομικό κέρδος του πολίτη αν… πετύχει το Συνέδριο του Σύριζα; Και τι σημαίνει… επιτυχία. Τα νέα ψέματα. Οι φρέσκες δικαιολογίες. Οι νέας μαγειρικής απολογίες. Οι καινούργιες υποσχέσεις, δεσμεύσεις, ελπίδες.

Απάτη. Καραμπινάτη απάτη να πληρώνει από την τσέπη του ο πολίτης τις αφίσες του Σύριζα, τα τηλέφωνα από τα κινητά των χιλιάδων μελών του Σύριζα που…εργάστηκαν για το Συνέδριο, τέλος πάντων όλα τα έξοδα μιας εκδήλωσης κόμματος προς όφελος του… λαού. 

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.