Θα αρχίσουμε πάλι το ίδιο τροπάριο με τις δηλώσεις Οικονομόπουλου;

Η παρουσία του Νίκου Οικονομόπουλου στην εκπομπή του Λιάγκα για να δώσει μια από τις σπάνιες, είναι η αλήθεια, συνεντεύξεις του, ήταν προδιαγεγραμμένο πως θα περιλαμβάνει δηλώσεις που θα ενοχλήσουν κόσμο. Ο Οικονομόπουλος, καλώς ή κακώς, είναι ένας άνθρωπος που έχει δηλώσει από καιρό τα πιστεύω του. Τα έχει δηλώσει όμως χωρίς ποτέ να επιχείρησε να επιβάλλει την άποψή του, χωρίς να βγει ο ίδιος να μιλήσει από μόνος του, χωρίς να ξεσηκώσει κάποιον εναντίον κάποιου ή οτιδήποτε.

Αυτό φαίνεται πως δεν αρέσει στους ηθικοπώληδες της σύγχρονης εποχής που αδυνατούν ακόμα και σήμερα να καταλάβουν πόσο κακό κάνουν με την εμμονή τους να θέλουν να επιβάλλουν μια ισοπέδωση απόψεων, ακόμα κι αν αυτό που αντιπροσωπεύουν είναι το σωστό, το δίκαιο, το ισότιμο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τι είπε λοιπόν ο Οικονομόπουλος; Αφού τον ρώτησε ο Λιάγκας, ο καλλιτέχνης απάντησε ότι δεν συμφωνεί με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Δεν είπε ούτε «κάψτε τους», ούτε «αυτοί είναι του Σατανά», ούτε ζήτησε να ξεσηξωθεί ο ελληνισμός για να σταματήσει το «έγκλημα».

Ρωτήθηκε και είπε ότι «Εγώ δεν συμφωνώ, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Είναι θέμα πίστης; Είναι θέμα δικό μου; Πιστεύω ότι ένα παιδί χρειάζεται τη μαμά και τον μπαμπά, αυτό έχει ορίσει η φύση μας. Από εκεί κι έπειτα, τους νόμους στα χαρτιά τους βάζουν οι άνθρωποι, οπότε ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο οποιοσδήποτε».

Ο Οικονομόπουλος δεν θα επηρεάσει καμία τελική απόφαση

Συμφωνώ με αυτό που λέει; Όχι. Διαφωνώ ακράδαντα; Ούτε. Πολύ απλά γιατί δεν μου πέφτει κανένας απολύτως λόγος. Δεν είμαι παιδοψυχολόγος για να μπορώ να βγάλω πόρισμα τι θέλει ένα παιδί. Μπορώ να μιλήσω μόνο με όρους όπως «αν είναι ένα παιδί να πάει σε ένα περιβάλλον οικογένειας και να ζήσει νορμάλ, δε με νοιάζει καθόλου ο συνδυασμός των γονιών του» και με το «αν υπάρχουν δυο άνθρωποι που έχουν να δώσουν αγάπη και θέλουν να φροντίσουν ένα πλάσμα και θα είναι χαρούμενοι με αυτό, δε με νοιάζει η ταυτότητα φύλου τους και η σεξουαλική τους ζωή».

Χρειάζεται να συμφωνώ όμως με τον οποιονδήποτε Οικονομόπουλο για να αποδεχτώ ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την υποχρέωση να ενστερνίζονται τον δικό μου τρόπο σκέψης; Όχι.

Δεν έχω δει και καμιά σπουδαία πρόοδο με την τακτική του να πέφτουμε να κατασπαράξουμε όποιον εκφράζει μια διαφορετική άποψη χωρίς να την εκφράζει απολυταρχικά. Δεν μιλάμε για αυτούς που ζητάνε να ξεσηκωθεί κάποιος ή που σκοπεύουν να βάλουν το σώμα τους μπροστά στον νόμο για να μη συμβεί αυτό που δεν τους αρέσει. Με αυτούς μια χαρά να πολεμήσουμε και να στους σταματήσουμε.

Αλλά δεν κατανοώ καθόλου γιατί θα πρέπει ο Οικονομόπουλος και ο κάθε Οικονομόπουλος να «πειθαρχήσει» σε αυτό που πιστεύω εγώ ή ο οποιοσδήποτε…Ξέρετε, σε όλα τα βιβλία δυστοπιών που έχουν γραφτεί, του Χάξλεϊ, του Όργουελ, σε όλα υπάρχουν κοινωνίες καταπίεσης των ανθρώπων, που όλες όμως ξεκίνησαν με στόχο να φέρουν την επάρκεια και την ευτυχία στις κοινωνίες, που οι θεμελιωτές τους είχαν κίνητρα με το βλέμμα στο κοινωνικό σύνολο και την εξέλιξη και μακροζωία του.

Στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο οι άνθρωποι είναι ο καθένας στην κάστα του, δεν υπάρχει κοινωνική άνοδος ή κάθοδος, όλα είναι κανονισμένα για την ευημερία της κοινωνίας. Κι όποιος σκεφτεί κάτι διαφορετικό από το κρατικό αφήγημα, εξοστρακίζεται ή πεθαίνει.

Πήγε ο Χ Οικονομόπουλος στον νομοθέτη και του έκοψε το χέρι που ετοιμάζεται να ψηφίσει την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια; Είπε κάτι κακό για τα ομόφυλα ζευγάρια; Ή είμαι πολύ χαζός εγώ ή μάλλον δεν έκανε τίποτε από αυτά. Έκρινε με τον τρόπο που σκέφτεται με γνώμονα ένα παιδί, που είναι ούτως ή άλλως μια πολύπλοκη συνθήκη το παιδί.

Προσωπικά, δε βρίσκω λόγο να ρωτάται ο οποιοσδήποτε, γιατί η επιλογή και η απόφαση πέφτει στους παιδοψυχολόγους που, υποθέτω, συμβουλεύουν την κυβέρνηση, και εν τέλει τους βουλευτές που ψηφίζουν και τους νομοθέτες.

Ακόμα λοιπόν κι αν δε συμφωνεί ο Οικονομόπουλος, πώς ακριβώς αυτό επηρεάζει την κοινωνία ή τη ζωή; Πώς επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα; Θα πει ο δείνα βουλευτής «α, αφού είπε ο Οικονομόπουλος όχι, εγώ δεν θα ψηφίσω θετικά»; Μάλλον όχι. Θα φτιαχτεί ένας στρατός αντιτιθέμενων μετά τις δηλώσεις του Οικονομόπουλου; Ναι, αυτόν περίμεναν κάποιοι για να είναι ομοφοβικοί και να μισούν τους γκέι. Δεν το είχαν ήδη αποφασίσει από μόνοι τους…

Άρα, στο τέλος της ημέρας, ό,τι και να λέει ο Οικονομόπουλος, αυτό που θα γίνει, θα γίνει άσχετα με το τι πιστεύει.

Αιθεροβάμονες όσοι πιστεύουν ότι θα τελειώσουν στο 100% με τα κακώς κείμενα

Η ανάγκη αυτής της απολυταρχίας του δίκαιου να ισοπεδώσει την αντίθετη άποψη, είμαι πια πεισμένος, φέρνει μόνο αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε ως κοινωνία. Που καλό θα είναι να κατανοήσουμε πως το 100% δεν θα υπάρχει ποτέ σε τίποτα. Ούτε καν το 90%.

Οι κοινωνίες ζουν με την διαφορετικότητα και οι διαφορετικότητες αυτορρυθμίζονται. Δεν χρειάζονται από τους social justice warriors να βγάλουν την κατάνα τους. Για να βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να ξέρουμε τι είναι ο σεξισμός και ο φασισμός, υπήρξαν σεξιστές και φασίστες που μας έκαναν να το κατανοήσουμε και να δούμε πόσο αντίθετοι είμαστε ο καθένας από μας με τις πράξεις τους κυρίως και σε δεύτερο βαθμό με τις απόψεις τους.

Αν λοιπόν σας ενοχλεί ο κάθε Οικονομόπουλος, σας έχω άσχημα νέα, θα υπάρχουν πάντα μπόλικοι τέτοιοι. Και θα συναγελάζονται. Όπως συναγελάζονται και οι της αντίθετης πλευράς. Αυτή είναι η πορεία της ζωής. Στο τέλος της ημέρας, το σημαντικό είναι το δίκαιο, το σωστό, το ισότιμο, να έχει την πλειοψηφία. Ας είναι και 55-45, αυτό θα κερδίζει. Και το 45% ας πιστεύει ό,τι θέλει, εφόσον δεν το επιβάλλει με πράξεις και με τη βία.

Αυτή θα έπρεπε να είναι η κόκκινη γραμμή μας. Όχι το τι εκφράζει ο καθένας ανοιχτά. Δεν μας υποχρέωσε και κανένας να κάνουμε παρέα τον Οικονομόπουλο. Είπε αυτά που είπε, τα εξέφρασε όχι προσβλητικά, end of story, συνεχίζουμε τη ζωή μας και αφήνουμε, ειδικά στην τεκνοθεσία, να μιλήσουν οι ειδικοί.

Καλό θα είναι σε αυτό το πλαίσιο, να τελειώσουν και οι τηλεοπτικές ερωτήσεις και η συντήρηση αυτού του παιχνιδιού που από τη μία συντηρητικά media θα αποθεώνουν και το αντίπαλον δέος θα ουρλιάζει λες και του πήραν το σπίτι. Μόνο και μόνο να δει κανείς πώς αποτυπώθηκαν στις ιστοσελίδες όσα είπε ο Οικονομόπουλος, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι εντυπώσεων και μηδενικής ουσίας.

Αυτά τα ζητήματα είναι λεπτά και ο λόγος πρέπει να πέφτει πάντα σε αυτούς που έχουν τη γνώση, όχι σε αυτούς που πιστεύουν.

Δηλαδή αν αύριο βγει έρευνα που λέει ότι το 95% των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών μεγαλώνει εξίσου σωστά με τα ετερόφυλα, θα έχει καμία σημασία τι πιστεύει ο Οικονομόπουλος; Θα έχει κανένα νόημα να επιχειρήσουμε να του αλλάξουμε το μυαλό; Άρα, γιατί να αντιδράμε απολυταρχικά;

intronews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.