Στην τελική ευθεία η ανάληψη ελέγχου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Φαρμάκη!

Στην τελική ευθεία η ανάληψη ελέγχου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Φαρμάκη!

Στις 29 Αυγούστου προγραμματίζεται η ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και των μελών του νέου περιφερειακού συμβουλίου. Θα ανακοινωθούν και επισήμως, δηλαδή, τα ονόματα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινάει ένας δύσκολος όμορφος αγώνας. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Νεκτάριος Φαρμάκης και, φυσικά, οποίοι τον στελεχώσουν, θα σηκώσουν τα μανίκια και θα αρχίσουν τη σκληρή δουλειά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στο μυαλό του νέου περιφερειάρχη, το τελευταίο διάστημα, τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, ενώ τονίζεται με απόλυτο τρόπο, ότι θα αξιοποιηθούν οι καλύτεροι, αυτοί που πραγματικά αξίζουν.

Πληροφορίες, δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στους διαδρόμους της Περιφέρειας.

Έτσι, σύμφωνα με αυτές, φαίνεται ότι ο Νεκτάριος Φαρμάκης επιδιώκει να φτιάξει ένα ευέλικτο σχήμα που θα αποτελείται από ικανούς ανθρώπους με εμπειρία διοίκησης, αλλά και νέους ανθρώπους που θα δοκιμαστούν.

Τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας, όπως έχει αποκαλύψει από τις 18 Ιουνίου το tsipasblog.gr , θα την αναλάβει ο εξ απορρήτων του, Γεώργιος Σύρμος.

Στο ίδιο άρθρο, που έχει γραφτεί δια χειρός μου, αναφορά έγινε και στο όνομα του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαίας, Γιάννη Μάκκα, ο οποίος και θεωρείται ένας εκ των εμπνευστών της υποψηφιότητας Φαρμάκη. Γράψαμε ότι θα είναι διευθυντής του γραφείου του. Ορθώς, καθώς μαθαίνω πως τα καθήκοντα του θα σχετίζονται με την επικοινωνία και τα ΜΜΕ, τις επαφές με τα Υπουργεία και τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος είχε δεχτεί κρούση προκειμένου να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαία, επέλεξε να μην κατεβεί όμως, μοιάζει σχεδόν σίγουρο πως θα αξιοποιηθεί.

Εξαιρετικά πιθανό είναι να έχει κλείσει από τώρα θέση σε κάποιο κομβικό πόστο και ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, ο οποίος, από τη θέση του εκπρόσωπου Τύπου της παράταξης, προεκλογικά εργάστηκε σκληρά και με σεβασμό απέναντι σε κάθε πολίτη και σε κάθε οικογένεια της Δυτικής Ελλάδας… και είναι ιδιαίτερα διαβασμένος επί πολλών θεμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται να δούμε και μερικές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αφού ο Νεκτάριος Φαρμάκης, μπορεί να έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις, όμως κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ακόμα και στους πιο στενούς του συνεργάτες.

Το σημαντικότερο απ’ όλα, είναι ότι έχει άριστες σχέσεις και συνεργασία, τόσο με τους Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές της Περιφέρειας, όσο προσωπικά και με τον απερχόμενο περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα. Ζήτησε από όλους λεπτομερέστατη ενημέρωση και καταγραφή του έργου που αφήνουν. Την οποία και την έχει στα χέρα του.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως, σε αρκετές κρίσιμες συναντήσεις, πάνε μαζί. Γεγονός που δείχνει πως κανένας από τους δύο δεν πρόκειται να ακολουθήσει πρακτικές και μεθοδεύσεις που υποβιβάζουν τον πολιτικό πολιτισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Διαβάστε επίσης :

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.