Τα μάτια όλων στην επόμενη μέρα- Ποιους Θα αξιοποιήσει ο Ν.Φαρμάκης- Αναλυτικό ρεπορτάζ

Τα μάτια όλων στην επόμενη μέρα- Ποιους Θα αξιοποιήσει ο Ν.Φαρμάκης- Αναλυτικό ρεπορτάζ

Βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα των εκλογών. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει πετύχει το ακατόρθωτο. Έχει εκλεγεί από τους κάτοικους της Δυτικής Ελλάδας, τους φτωχότερους της Ελλάδας, στο περιφερειακό αξίωμα και πλέον απομένει να αναλάβει και επίσημα. Έχει πάρει εντολή σχηματισμού νέας περιφερειαρχής αρχής και περιφερειακού συμβουλίου.

Με ποιον θα συμμαχήσει; «Όλα είναι πιθανά, όλα είναι στο τραπέζι. Τίποτα δεν αποκλείεται», δηλώνουν οι άμεσοι συνεργάτες του στο “tsipasblg.gr. Για να καταλάβετε το σκεπτικό του Φαρμάκη, συναντήθηκε όχι μόνο με τον Κώστα Σπηλιόπουλο-όπως αναμενόταν εξάλλου- αλλά επίσης και με τον Χατζηλάμπρου. Ακόμα και με τον Κατσιφάρα. Όλοι, πάντως, βλέπουν συγκυβέρνηση με το Κώστα Σπηλιόπουλο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Είναι μία πρόβλεψη στην οποία συμπίπτουν οι εκτιμήσεις όλων. Κι όταν λέμε όλων, εννοούμε όλων. Άσχετα αν δεν το παραδέχονται. Ο Φαρμάκης, εξάλλου, δεν το έχει κρύψει ότι είναι υπέρ των συνεργασιών και θα επιδιώξει να τους αξιοποιήσει όλους. Ιδίως αυτούς που έχουν διοικητική εμπειρία. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ένας τεράστιος οργανισμός, με πάνω από 1000 υπαλλήλους.

Σε ότι αφορά, πάντως, τους δικούς του, δύο από τους πολύ δικούς του, συγκεκριμένα τον Γεώργιο Σύρμο και τον Γιάννη Μάκκα, θέλει οπωσδήποτε να τους διατηρήσει στο πλευρό του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μου, η πρόταση που έχει ριχτεί στο τραπέζι αναφορικά με τον πρώτον, είναι να διοριστεί Εκτελεστικός Γραμματέας. Για τον συγκεκριμένο, είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο, ότι ήταν τα «αυτιά» και τα «μάτια» του Νεκτάριου Φραμάκη καθ’ όλη την διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης. Σήκωσε όλο το μεγάλο βάρος, για ψιλά και χοντρά θέματα. Άλλωστε , ήταν αυτός που έκανε κουμάντο και κινούσε τα νήματα στο παρασκήνιο.

Με άριστη γνώση της «ανθρωπογεωγραφίας», όντας μάλιστα εξαιρετικά συμπαθής και όχι μόνο στους κύκλους της ΝΔ, απέδειξε στην πράξη πως είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» και μπορεί να δώσει λύσεις.

Σίγουρα αρμοδιότητές θα αναλάβει και ο Γιάννης Μάκκας, ωστόσο ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί. Φυσικά, δεν θα είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του, αφού ο αμέσως επόμενος άνθρωπος για αρκετές «ειδικές αποστολές», που συμβούλευε παράλληλα τον κ. Φαρμάκη σε πολλά κρίσιμα ζητήματα, ήταν ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας.

Σημειωτέον, πάντως, πως εκτίμησή μου είναι πως ο Μάκκας θα διοριστεί Διευθυντής γραφείου του νέου περιφερειάρχη.

Αμέσως μετά και χωρίς καμία καθυστέρηση, ο Ν.Φαρμάκης θα είναι ο πρώτος ο οποίος θα σηκώσει τα μανίκια και θα ριχτεί με τα μούτρα στη δουλειά. Στη σκληρή δουλειά. Σε πρώτη φάση, θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν ήδη εγκριθεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση. Αυτή του Κατσιφάρα. Το μεγάλο στοίχημα του Φαρμάκη θα είναι από κει και πέρα, όταν θα έρθει η ώρα να δείξει το δικό του έργο. Ο ίδιος ξέρει ότι ο κόσμος τον έχει πιστέψει. Περιμένει, οπότε, να δει αν όσα υποσχέθηκε θα τα κάνει πράξη. Αυτό είναι που τον φορτώνει μεγαλύτερες ευθύνες.

Έχει ήδη γράψει για αυτό το tsipasblog.gr. Στο άρθρο υπό τον τίτλο: «Που κρύβεται ο μεγάλος εχθρός του Φαρμάκη».

Διαβάστε ακόμα:

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.