Η ομάδα στελεχών που έδωσε τη νίκη στον Νεκτάριο Φαρμάκη

Η ομάδα στελεχών που έδωσε τη νίκη στον Νεκτάριο Φαρμάκη

Αρκετοί ήταν οι βασικοί συνεργάτες του Νεκτάριου Φαρμάκη που συνέβαλαν σημαντικά στη μεγάλη επιτυχία στις περιφερειακές εκλογές.

Πίσω από τον νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κρύβεται… ένα επιτυχημένο επιτελείο. Oι βασικοί συνεργάτες του Νεκτάριου Φαρμάκη, μετά τις γιορτές του Πάσχα, ουσιαστικά είχαν κάνει τα κεντρικά γραφεία της Αγίου Ανδρέου (Πάτρα) δεύτερο σπίτι τους, από όπου δούλευαν νυχθημερόν για την καμπάνια και την προετοιμασία του Νεκτάριου Φαρμάκη για τις περιφερειακές εκλογές. Στην ομάδα αυτή πιστώνεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό μερίδιο της εκλογικής επιτυχίας και της νίκης του Αγρινιώτη δικηγόρου, με σχεδόν δεκατρείς μονάδες διαφορά, ενώ η ίδια ομάδα ήδη έχει μπει στον «πυρετό» για να πιάσει πλέον δουλειά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Εποπτικό και συντονιστικό ρόλο στην προετοιμασία των εκλογών και στη λειτουργία της «μηχανής» είχε ο 37χρονος οικονομολόγος και λογιστής, με καταγωγή από το Αγρίνιο, Γεώργιος Σύρμος.

Στις προηγούμενες εκλογές, είχε κερδίσει μια θέση στο περιφερειακό συμβούλιο με την παράταξη Κατσανιώτη.

Ήταν τα «αυτιά» και τα «μάτια» του Νεκτάριου Φραμάκη καθ’ όλη την διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης. Σήκωσε όλο το μεγάλο βάρος, για ψιλά και χοντρά θέματα. Άλλωστε , ήταν αυτός που έκανε κουμάντο και κινούσε τα νήματα στο παρασκήνιο.

Με άριστη γνώση της «ανθρωπογεωγραφίας», όντας μάλιστα εξαιρετικά συμπαθής και όχι μόνο στους κύκλους της ΝΔ, απέδειξε στην πράξη πως είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» και μπορεί να δώσει λύσεις.

Ο αμέσως επόμενος άνθρωπος για αρκετές «ειδικές αποστολές», που συμβούλευε παράλληλα τον κ. Φαρμάκη σε πολλά κρίσιμα ζητήματα, ήταν ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Γιάννης Μάκκας. Αυτός μαζί με τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Ανδρέα Κατσανιώτη, αν δεν το ξέρετε, θεωρούνται ως οι “εμπνευστές” της υποψηφιότητας του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Την καμπάνια του Νεκτάριου Φαρμάκη και τη στρατηγική με την οποία πορεύτηκε στις εκλογές χάραξε το επικοινωνιακό επιτελείο του κ.Φαρμάκη, που συνεδρίαζε κάθε μέρα: Στους σύμβουλός του για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας, συμπεριλαμβάνεται ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης Φαρμάκη «ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ», Ηλίας Γκοτσόπουλους.

Όλοι αυτοί, όπως και αρκετοί άλλοι που δεν αναφέρθηκαν, οι οποίοι «επιστρατεύτηκαν» τους τελευταίους μήνες πριν από τις κάλπες, έκαναν πολύ καλή δουλειά. Ανέλυαν και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, καθώς και των κυλιόμενων μετρήσεων που πραγματοποιούσε τακτικά ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην «web team» του Νεκτάριου Φαρμάκη. Συντόνιζε την καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συχνά υπό ασφυκτικές προθεσμίες, ενώ συγκέντρωνε και ανέλυε τα δεδομένα μέσα από διαδικτυακές μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.