Ριχάρδος στο Tsipas Radio: «Δεν με καλέσανε από το σωματείο- Ήθελα άλλα δύο νυχτερινά κέντρα- Μπράβο στον Μητσοτάκη»

Στην πρώτη του συνέντευξη για το 2021, ο πολύ γνωστός στο πανελλήνιο ως ο «βασιλιάς του χρυσού», λέει πράγματα, τα οποία σίγουρα θα συζητηθούν.

Οι ευκαιρίες που αναδύονται από την κρίση, η άνοδος του χρυσού, το Club 22, πιθανότητα περαιτέρω ανοίγματος στη νύχτα, κρούση για συνεργασίες, “κόντρα” μεταξύ αμιγών και μη-αμιγών νυχτερινών μαγαζιών, αν καλέστηκε από το σωματείο των νυχτερινών κέντρων, τι γεύση του αφήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αν θα κάνει το εμβόλιο. Ο τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς στο Tsipas Radio και την εκπομπή του Ηλία Τσίπα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

2021 λοιπόν. Από τη νέα χρονιά, περιμένεις περισσότερες επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες;
«Καταρχάς, δεν είμαι θεός, για να ξέρω τι θα γίνει. Αλλά πιστεύω πως υπάρχουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες, οι οποίες αναπτύσσονται μόνο στις δύσκολες εποχές και όχι στις καλές, πολλές φορές. Οπότε, οι επιχειρηματίες σήμερα, δεν πρέπει να το βάλουν κάτω, αλλά να κάτσουν να σκεφτούν για καινούργιες αναπτύξεις και επενδύσεις. Οι οποίες, μόνο αυτές, μπορούν να τους μετατρέψουν σε πάρα πολύ ισχυρούς και πλούσιους».

Στο ξεκίνημα της πανδημίας και με αφορμή την πρώτη καραντίνα, σε επικοινωνία που είχαμε, μου είχες πει πως “ειδικότητά σου είναι η κρίση”. Αυτό που κατάλαβα τότε, αλλά καταλαβαίνω και τώρα, είναι πως ο Ριχάρδος, θα εκμεταλλευτεί την αλλαγή ισορροπίας στην αγορά και θα γίνει ακόμη πιο δυνατός…
«Πάντοτε, στη ζωή μου, στις δυσκολίες έβρισκα φοβερές ιδέες, για να κάνω τρομερή ανάπτυξη στην επιχείρηση μου. Ας πούμε, με τα ενεχυροδανειστήριο, που αυτή τη στιγμή, είναι τα πρώτα στο ελληνικό χώρο και τα πρώτα στην Ευρώπη. Έχω πάνω από 100 καταστήματα, τα οποία δεν είναι franchise. Τα κατάφερα με αυτόν τον τρόπο. Διότι όταν είναι όλα μαγικά και τέλεια στη ζωή σου και δεν σου λείπει τίποτα, πως θα βρεις ιδέες… Πως θα πιεστείς εκείνη την ώρα, για ένα καλύτερο αύριο στην επιχείρηση σου».

Σε ότι αφορά, πάντως, τον χρυσό, διαβάζω πως οδεύει προς τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε διάστημα μιας δεκαετίας, έπειτα από ένα ταραχώδες έτος.
«Πάει πολύ καλά. Βέβαια, αυτή τι στιγμή, στο διάστημα των 20 τελευταίων ημερών, έχουμε μια πτώση της τάξης του 10% περίπου, από την καλύτερη τιμή, που είχε μέσα στη χρονιά. Αλλά αυτή η τιμή, ήταν και μια τιμή, η οποία δεν είχε φτάσει ποτέ ο χρυσός. Ήταν εκπληκτική. Η τωρινή του πτώση οφείλεται και στο δολάριο, που γίνεται η αυξομείωση των τιμών, σε σχέση με το ευρώ. Γιατί ο χρυσός είναι με το δολάριο. Άρα, όποτε πέφτει το ένα νόμισμα, δημιουργείται αυτό το θέμα με την τιμή του. Η πτώση του 10% προέκυψε, διότι αναγγέλθηκε η άφιξη του εμβολίου. Γιατί ο χρυσός πάει τόσο καλά, λόγω της ανησυχίας, που είχε προκαλέσει το covid 19, το οποίο οι επενδυτές, όλοι είχανε πέσει πάνω στο χρυσό. Όσο πιο πολύ, βρίσκονται πράγματα για να μειώνεται αυτή η ανησυχία, θα υπάρχει μια πτωσούλα. Μακάρι να είχε επενδύσει ο Έλληνας πιο πολύ στο χρυσό, παρά στα ακίνητα».

Πριν περίπου δύο χρόνια, όταν είχε πρωτό-γραφτεί από το tsipasblog.gr, η είδηση ότι αγοράσεις το club 22, είχε ακουστεί από κάποιους, ότι έλα μωρέ, ο Ριχάρδος, έχει τόσα πολλά λεφτά και μπήκε στην νυχτερινή διασκέδαση για να κάνει τον χαβαλέ του ! Όντως ισχύει αυτό, ή από την άλλη μπήκες για να κάνεις και εδώ πρωταθλητισμό;
«Πράγματι, η επιχείρηση Club 22 μου ανήκει, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις σε όλη την ελλάδα. Δεν το αγόρασα όμως για να κάνω πρωταθλητισμό. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος γίνεται πρωταθλητής από μόνος του και όχι βάση σχεδίου. Σε ότι αφορά γενικότερά την νύχτα, υπάρχον πολλοί σοβαροί επιχειρηματίες, αλλά είναι πληγωμένη αυτή τη στιγμή..Και όχι μόνο από τον Covid. Πάνε οι εποχές οι παλιές, όπου ο οπωσδήποτε, που έμπαινε στη νύχτα, υπήρχε ένα σαν μαγικό ραβδάκι και γινόταν ξαφνικά εκατομμυριούχος. Αλλά πάντα θα υπάρχει κέρδος, γιατί ο Έλληνας γλεντάει, το ξέρετε. ».

Παρεμπιπτόντως, αν δεις να ξεπροβάλει η κατάλληλη ευκαιρία, θα ήσουν δεκτικός στο να προσθέσεις στο …οπλοστάσιο σου και άλλο νυχτερινό κέντρο ;
«Όταν πήρα το Club 22, ήμουν έτοιμος να πάρω και άλλα δύο νυχτερινά καταστήματα, στον χώρο της Παραλίας. Αλλά η κατάσταση λιγάκι με απογοήτευσε, ώστε να κάνω πίσω. Τώρα, αυτή τι στιγμή, δεν μπορώ να προμηνύω τα μέλλοντα σχέδια μου, γιατί δεν ξέρω πως θα πάει η όλη κατάσταση».

Αν τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί, όπως εξελίχθηκαν, είχες κλείσει σχήμα για το Club 22 ;
«Κύριε Τσίπα, πραγματικά ξέρω ότι είστε ο μεγαλύτερος κυνηγός σε τέτοιου είδους ειδήσεις. Είστε φοβερός σε αυτό. Δυστυχώς, πάντως, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω αυτά τα σχέδια, που υπήρχαν για το Club 22. Αλλά σας υπόσχομαι πως θα είστε ο πρώτος που θα το μάθετε, όταν έρθει η ώρα».

Υπάρχει κάποιος τραγουδιστής, που λες, πως ότι και να γίνει, με αυτόν θα συνεργαστώ; 
«Xαίρομαι που δεν χάνετε το κουράγιο σας. Είστε εκπληκτικός. Και με το tsipasblog.gr, ήσασταν ο πρώτος που γράψατε την ιστορία με το Club 22. Από κει και πέρα, ξέρετε πως βγαίνω με πολλούς καλλιτέχνες, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα σας. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματικοί λόγοι».

Έχεις παρακολουθήσει την “κόντρα” μεταξύ αμιγών και μη-αμιγών νυχτερινών μαγαζιών;
«Το έχω παρακολουθήσει, αλλά δεν θα ήθελα να λάβω θέση στο ποιος έχει περισσότερο δίκιο. Διότι πιστεύω ότι ο ήλιος βγαίνει για όλο το κόσμο και το κάθε μαγαζί προσφέρει κάτι άλλο. Τα μικρότερα καταστήματα, συνήθως, προσφέρουν και φαγητό. Έτσι, είναι άλλος αυτός που θα πάει σε μια ταβέρνα, να ακούσει ένα live και άλλος αυτός που θα πάει μέχρι τις 5-6 ώρα το πρωί σε ένα νυχτερινό κέντρο. Οπότε, δεν νομίζω ότι επηρεάζεται και χάνει κάποιος».

Από το σωματείο των νυχτερινών κέντρων, σε έχουν καλέσει σε κάποια συγκέντρωση τους;
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με καλέσανε, διότι εγώ δραστηριοποιούμαι πολύ περισσότερο προς στις άλλες μου επιχειρήσεις. Το γνωρίζουν, λοιπόν, αυτό και ίσως να θεωρούν πως δεν θα είμαι και τόσο βοηθητικός στις απόψεις που έχουν, ώστε να καταφέρουν αυτά που θέλουν»!

Πιστέψεις ότι κάποιοι από τους επιχειρηματίες της νύχτας, γνωρίζοντας, φυσικά, την ισχυρή οικονομική σου επιφάνεια, μπορεί και να σε φοβούνται;
«Να με φοβούνται, δεν το πιστεύω. Γιατί δεν έχω ενοχλήσει ποτέ. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει πολλούς, ώστε να εκμεταλλεύονται το όνομα μου».

Είσαι ανοιχτός σε συνεργασίες;
«Είχα πολλές τέτοιου είδους προτάσεις, πριν των μέτρων του κορονοϊού. Να σας πω την αλήθεια, δεν δέχτηκα καμία. Γιατί προτιμώ και τέλος τέλος να βγάλω λιγότερα χρήματα, αλλά να κάνω αυτό που θέλω εγώ. Να μην έχω στενοχώριες. Δεν έχω σε καμία από τις πάρα πολλές μου επιχειρήσεις συνεταίρους. Δεν είναι στρατηγική την οποία την χρησιμοποιώ. Δεν θα την δεχόμουνα, λοιπόν».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι ώρας, τι ..γεύση σου αφήνει;
«Θεωρώ ότι πράγματι είναι πάρα πολύ καλή. Της δίνω μπράβο και συγχαρητήρια, για τον τρόπο, που έχει συμπεριφερθεί όλον αυτόν το καιρό. Από την ώρα, που έγινε η εκλογή της από τον ελληνικό λαό. ».

Αν αύριο, η χώρα αναγκαζόταν να πάει σε πρώρες εκλογές…Θεωρείτε ότι θα επανεκλεγόταν και μάλιστα άνετα, όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις;
«Το σενάριο των προώρων εκλογών, το αποκλείω αυτή τη στιγμή. Διότι η κυβέρνηση τα πάει πάρα πολύ καλά. Παρόλο την μεγάλη πίεση που έχει δημιουργήσει για να σώσει ζωές».

Αρκετοί δηλώνουν μπερδεμένοι με το εμβόλιο και δεν ξέρουν αν θα το κάνουν. Ενώ άλλοι, είναι σίγουροι πως είναι η μόνη λύση για επιστροφή στην κανονικότητα. Εσύ, σε ποια από τις δύο κατηγορίες βρίσκεσαι ;
«Εγώ, σίγουρα θα κάνω το εμβόλιο. Και μόνο το τέλος της ανησυχίας στον οικονομικό τομέα. Επίσης, το τέλος της ανησυχίας να πάρει χειρότερες τροπές ή μεταλλάξεις αυτός ο ιός, μας ..πιέζει να κάνουμε όλοι το εμβόλιο».

Διαβάστε επίσης : “Αν είναι να είμαι εγώ η ..τυχερή, για να σωθούν οι υπόλοιποι, δεν θα το σκεφτώ καν για το εμβόλιο”

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.