Προς πτώχευση βαδίζει η Vice Media

Η Vice Media, ο γνωστός αμερικανοκαναδικός ραδιοτηλεοπτικός όμιλος με περισσότερα από 35 γραφεία σε όλο τον κόσμο, ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση.

Η αρνητική εξέλιξη έρχεται καθώς οι προσπάθειές της να βρεθεί αγοραστής για μια εταιρεία που κάποτε άξιζε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια φαίνεται να μην οδηγεί πουθενά. Μάλιστα, έχει λάβει προσφορές από πέντε εταιρείες και μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης για να αποφύγει την πτώχευση, καθώς σε περίπτωση χρεοκοπίας, η οποία θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες, ο κάτοχος του χρέους της Vice, η Fortress Investment Group, θα κληθεί να αναλάβει και τον έλεγχο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Το Vice Media Group έχει εμπλακεί σε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων και σχεδιασμού. Η εταιρεία, το διοικητικό συμβούλιο και οι ενδιαφερόμενοι συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην εύρεση του καλύτερου μονοπατιού για την εταιρεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης στο Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, η Vice Media ακύρωσε το δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα “Vice News Tonight” ως μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας σε όλο τον παγκόσμιο ειδησεογραφικό κλάδο της εταιρείας, στον απόηχο των χρόνιων οικονομικών δυσκολιών και των αποχωρήσεων κορυφαίων στελεχών.

Η πιθανή χρεοκοπία της έρχεται καθώς αρκετές άλλες εταιρείες στους κλάδους των ΜΜΕ και της τεχνολογίας αναγκάστηκαν να ψαλιδίσουν τις θέσεις εργασίας τους τελευταίους μήνες λόγω των ζοφερών οικονομικών προοπτικών και του περιορισμού των διαφημιστικών εσόδων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το BuzzFeed είπε ότι θα κλείσει το τμήμα ειδήσεών του, απολύοντας το 15% του προσωπικού του. Οι απολύσεις θα επηρεάσουν όλες τις μονάδες, από τη διοίκηση και το τεχνολογικό τμήμα μέχρι το περιεχόμενο και αφορούν περίπου 180 άτομα από τα συνολικά 1.200, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

-insider.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.