«Διογένης» και «Αθηνών Αρένα» : Δυο από τα πιο εμβληματικά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, από τον Παπαθεοχάρη, περνούν στην Prodea Investments !- Τι προβλέπουν οι συμφωνίες εξυγίανσης

Στην τελική ευθεία η μεταβίβαση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν στον όμιλο Παπαθεοχάρη επί της λεωφόρου Συγγρού. Η Prodea λειτούργησε ως ο προτιμητέος επενδυτής για τις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία εξυγίανση των εταιρειών Δείγμα Επενδυτική Α.Ε. και Νίκη και Πολύμνια Α.Ε.

Η συμφωνία εξυγίανσης εγκρίθηκε από τη Δικαιοσύνη και προχωράει η διαδικασία για την απόκτησή τους. Πρόκειται για προβεβλημένα κτίρια γραφείων στη λεωφόρο Συγγρού, στα οποία φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή εταιρείες όπως είναι η Εθνική Τράπεζα, ο Κωτσόβολος, γραφεία του MEGA και λοιπών δημοσιογραφικών τμημάτων του ομίλου Μαρινάκη καθώς και το νυχτερινό κέντρο Διογένης Palace. Η πρόβλεψη είναι τα ακίνητα θα αξιοποιηθούν ως κτίρια γραφείων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Επίσης, στο πλάνο είναι και η απόκτηση του νυχτερινού κέντρου Αθηνών Αρένα, που ανήκει στην εταιρεία Νίκη και Πολύμνια, επίσης συμφερόντων του ομίλου Παπαθεοχάρη. Για το συγκεκριμένο ακίνητο υπήρχε προσημείωση από τις δύο πιστώτριες τράπεζες Εθνική και Alpha Bank, ύψους 42,85 εκατομμυρίων ευρώ έναντι εξασφάλισης ομολογιακού δανείου. Επίσης, υφίσταται προσημείωση και για ακίνητο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από της οδού Πειραιώς 170, ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ. Προϋπόθεση για να περάσουν τα ακίνητα στην Prodea είναι ότι δεν θα υπάρξουν τριτανακοπές από τυχόν ενδιαφερόμενους – πιστωτές επί της διαδικασίες εξυγίανσης.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της εταιρείας Δείγμα Επενδυτική, η οποία κατέχει εμπορικό κέντρο (Agora Sygrou) επί της Λ. Συγγρού, όπου στεγάζεται, μεταξύ άλλων, το Διογένης Palace, η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει ότι η εταιρεία θα περάσει υπό τον έλεγχο της Prodea, μέσω αύξησης κεφαλαίου που θα καλυφθεί από την ΑΕΕΑΠ.

Επίσης στον έλεγχο της Prodea προβλέπεται ότι θα περιέλθει και το νυχτερινό κέντρο, Αθηνών Αρένα, το οποίο ωστόσο δεν θα διατηρήσει τη χρήση που έχει, αυτή δηλαδή του κέντρου διασκέδασης, αλλά θα εξεταστεί η βέλτιστη αξιοποίησή του σε άλλης χρήσης ακίνητο το προσεχές διάστημα.

Το Διογένης Παλλάς που έγινε Διογένης Studio

Το εμβληματικό Διογένης Παλλάς, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, το οποίο άνθισε τη δεκαετία του ’80 και του ’90 και ήταν στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Ιωάννη Παπαθεοχάρη. Το όνομα του κέντρου δόθηκε από τον ομώνυμο γιο του Παπαθεοχάρη. Από την πίστα του Διογένη πέρασαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γιάννης Πάριος, η Μαρινέλλα, η Άννα Βίσση, ο Πασχάλης Τερζής και πολλοί ακόμη. Από το 2005 και μετά ανακαινίστηκε και μετονομάστηκε σε Διογένης Studio.

Το Αθηνών Αρένα

Το Αθηνών Αρένα δημιουργήθηκε το 2004, σχεδιασμένο για να φιλοξενεί 3.000 άτομα και άνηκε επίσης στην ιδιοκτησία Παπαθεοχάρη. Φιλοξένησε ηχηρά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Μαρινέλλα, ο Σάκης Ρουβάς, η Άννα Βίσση και πολλοί ακόμη. Το 2014, μετονομάστηκε σε Πάνθεον και μετατράπηκε σε ένα θέατρο με 1.600 θέσεις, το οποίο φιλοξένησε διάφορα μιούζικαλ. Το 2017, ονομάστηκε και πάλι Αθηνών Αρένα και χρησιμοποιήθηκε και πάλι ως νυχτερινό κέντρο.

-nou-pou.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.