Πως και πως για το 8-2

Πως και πως για το 8-2

Στο δρόμο είναι, αν μιλάμε για τον φιλαράκι μας τον κορονοϊό. Εκεί έκατσε το έργο. Να γίνουμε φιλαράκι, παρεάκι, να τον σκεπτόμαστε από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί. Να μη ξεμυτάμε αφύλακτοι στο στόμα και τη μύτη. Μόνο με τον πολύ κολλητό μας γίνεται αυτό. Να τον έχουμε βάλει τόσο πολύ στη ζωή μας.

Έτσι και με το μικρόβιο της εποχής μας. Μήνες τώρα είναι πρώτη είδηση. Απαραίτητη. Δεν περνάει μέρα δίχως να κυριαρχεί στα νέα ο κορονοϊός. Έτσι και στη νύχτα, πρώτη μούρη αυτός. Όχι οι τραγουδιστές, όχι τα νυχτερινά κέντρα. Κανείς δεν έχει ανοίξει. Περιμένουν πώς και πώς το νέο μέτρο που ακούγεται έντονα, να ληφθεί από την κυβέρνηση το 8-2 στη λειτουργία των μαγαζιών. Γιατί το 8-2; Γιατί με το 8-12, δεν βγαίνει το έργο. Μπαίνουν σούμπιτος μέσα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί από την μείωση των κρουσμάτων, δηλαδή από την δύναμη να ελεγχθεί πλέον η διάδοση του κακού, τότε τι άλλο, το 8-2 θα φαντάζει ως πολύ πιθανό σενάριο. Και χθες, με τα τα 144 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ήταν ένα θετικό δείγμα.

Κανονικά, τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν θα έπρεπε να ληφθεί κανένα μέτρο για να νυχτερινά κέντρα με απόφαση της κυβέρνησης. Δεν κατάλαβα. Ο κόσμος είναι γαϊδούρια; Ακοινώνητοι. Βαρεμένοι. Μειωμένης αντίληψης. Δεν ξέρω τι είναι ο κόσμος, από ποιους αποτελείται. Ξέρω, όμως, ότι ο κανονικός άνθρωπος καταλαβαίνει τον κίνδυνο. Κυκλοφορεί με αμάξι που έχει φρένα και σταματάει πριν πέσει σε τοίχο. Και δεν συνεχίζει να περπατάει αν μπροστά του είναι γκρεμός- εκτός αν πρόκειται για υπνοβάτη.

Διαβάστε ακόμα: Ποιος δουλεύει ποιον, άραγε;

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.