Ντίνος Στάικος: Η “μεγάλη” κίνηση και η “μεγάλη” “απάντηση” του πατέρα του μικρού Ανδρέα

“Η προσφορά πρέπει να κρίνεται με βάση το τι έχεις. Γιατί ο Χριστός έλεγε ..αν έχεις δύο χιτώνες, δώσε τον έναν, όχι στα 1000 δώσε έναν.”

Αυτό, που το είχε ο Σωτήρης Γεωργίου, σε μία από τις τελευταίες μας ραδιοφωνικές συναντήσεις, ήρθε πρώτο στο νου μου, με αφορμή την κουβέντα που έκανα με σημαντικό παίκτη στο χώρο των υγρών καυσίμων, για την Πάτρα, μα πάνω από όλα, σημαντικό σαν άνθρωπο και ψυχή, Ντίνο Στάικο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και αυτός, διάβασε για το θέμα του 10χρονου Ανδρέα, που είχε και έχει συγκινήσει ολόκληρο το πανελλήνιο, με τον αγώνα που δίνει για την ζωή του, εξαιτίας προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Το παιδί πρόκειται να υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία στην πόλη Τρέντο, στην Ιταλία.

Με πήρε, λοιπόν, τηλέφωνο o επιχειρηματίας αυτός και μου είπε “Εσύ, που ασχολείσαι, μάθε ..όλο το κόστος της επέμβασης και να με φέρεις σε επαφή με τον πατέρα του παιδιού”.

Οκ του είπα. Αφού τον βρήκα, με την βοήθεια του Σπύρου Μπιράτση, του ..μετέφερα αυτό που μου ζητήθηκε. Η απάντηση του, πραγματικά με συγκίνησε «Θέλω να πεις στον κύριο Στάικο, πως τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Σπανίζουν σήμερα τέτοιοι άνθρωποί. Να τον έχει ο Θεός καλά. Αλλά η αγάπη του κόσμου είναι ήδη τόσο μεγάλη και έχει πάρει τέτοια διάσταση, που ίσως να είναι αρκετή, για να σωθεί το παιδί μου. Για αυτό, η πολύ γενναιόδωρη προσφορά του, θα ήταν καλύτερο να πάει σε ένα άλλο παιδάκι, εδώ στην Πάτρα πάλι, που φαίνεται πως αντιμετωπίζει, πάνω κάτω, το ίδιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει και το δικό μου. Και του οποίου, οι γονείς, όπως μαθαίνω, είναι περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να τραβήξουν την προσοχή των ΜΜΕ.. »

Αυτά για τώρα… θα ξαναεπανέλθω στο θέμα. Όσο πιο σύντομα γίνεται.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.