Μπράβο στην επιστήμη για το εμβόλιο, αλλά

Τα κατάφερε η επιστήμη και παρουσίασε στην ανθρωπότητα το εμβόλιο για τον πούστη τον κορονοϊό. Εδώ και κάποια χρόνια αποφεύγω τη γλώσσα του πεζοδρομίου, αλλά ο χαρακτηρισμός ”πούστης” είναι ο πιο κατάλληλος για το ρημάδι το μικρόβιο που έχει αναστατώσει τον πλανήτη. Να τον πω πονηρό και δόλιο τον κορονοϊό, είναι σα να τον χαϊδεύω.

Ναι, ο Covid-19 είναι άτιμο πράγμα. Σε καμιά περίπτωση αντίπαλος εύκολος. Δεν πιάνεται. Γι’ αυτό σε κάποιο βαθμό δικαιολογούνται οι αρνητές του εμβολιασμού. ”Αφού πάλι θα φοράμε μάσκα, πάλι θα παίρνουμε προστατευτικά μέτρα, γιατί να κάνουμε το εμβόλιο; Άσε ότι αν δεν περάσουν τουλάχιστον δυο χρόνια κανείς δεν μπορεί να μας βεβαιώσει ότι το εμβόλιο είναι εντελώς ακίνδυνο”.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σωστά όλα αυτά, αλλά είπαμε. Έμπλεξε ο κόσμος με τον πούστη. Με τον κορονοϊό, τον οποίο ακόμα δεν έχει καταφέρει η επιστήμη να τον βάλει κάτω και να τον καταγράψει όπως ακριβώς είναι. Και πώς να τα καταφέρει η επιστήμη όταν ο πούστης κάνει κόλπα. Ντρίμπλες. Μεταλλάξεις τις λένε. Πράγματι οι παραλλαγές του μικροβίου είναι εκτός προδιαγραφών στην παρασκευή του εμβολίου. Έγινε, τελικά, η χαρτογράφηση του γενετικού κώδικα του Covid-19, διαγνώστηκε η λοίμωξη που προκαλεί αφού εισχωρήσει στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά…

Ο κορονοϊός δεν κάθεται φρόνιμα. Του δίνεις μια, και δεν πεθαίνει. Τον αντιμετωπίζεις με μάσκες και γάντια, κρατάς τις αποστάσεις, κι αυτός συνεχίζει τον αγώνα του, τον δικό του πούστικο πόλεμο. Γιατί; Δεν είναι ένας ο ιός στην πραγματικότητα. Είναι οικογένεια ιών με το όνομα Covid-19. Βρέθηκαν τα εμβόλια αλλά όχι και το κατάλληλο φάρμακο για να σκοτώνει τον πούστη.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.