Μπέσα μόνο ζητάει !

Δημήτρης Φιντιρίκος

Ιστορία, αληθινή, να την καταλάβει ακόμα και ο διπλωματούχος μαλάκας, ότι στη ζωή μιλάνε τα γεγονότα και τα συμφέροντα. Όχι τα λόγια, οι εξαγγελίες, οι δεσμεύσεις κι άλλες τέτοιες παπαριές.Στην Ελλάδα, από… παλαιόθεν μέχρι και σήμερα, στο όνομα της σκοπιμότητας, αγνοείς συναισθηματισμούς και κάθε είδους κολλήματα, συμμαχείς και με τον διάολο.

Φοβερό, ε; Το το πιο απίθανο των απίθανων ε; Καθόλου. Δίνω σκηνικό. Έχει τρεις παίκτες. Σουλτανικοί, Σουλιώτες, Αλή Πασάς. Εμφανίζεται τέταρτος παίκτης, οι Φιλικοί. Ο Υψηλάντης στέλνει στο Σούλι τον Περραιβό, σύντροφο παλιό των Σουλιωτών, που ξέρει τι σόι φάρα είναι αυτοί και ποιες οι ιδιαιτερότητές τους. Οι Σουλιώτες, για πάρτη τους, όχι για την Ελλάδα, ρε γαμώτο…, αποδέχονται τον πρώην συμπολεμιστή τους Περραιβό και, μάλιστα, του δίνουν την αρχηγία στη συμμαχία τους με τον Αλή!!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η συνέχεια. Ο Περραιβός, δηλαδή η Φιλική Εταιρεία, δηλαδή η Ελλάδα που ακόμα δεν έχει ξεσηκωθεί κατά του Αλή Πασά, γίνεται ένα με το κτήνος που τον αποκήρυξε ο σουλτάνος. Αλβανός Σιλιχτάρ Μπότα πήρε πρέφα ότι κάτι βρωμάει. Ότι οι Σουλιώτες, οι σύμμαχοι τώρα, κάτι ύποπτο ετοιμάζουν με τους Φιλικούς και λιποτακτεί από τον Αλή Πασά και με 400 δικούς του την κάνει στον σουλτανικό Χουρσίτ. Ο Αλή Πασάς τα χρειάστηκε.

Ο Περραιβός, μετά το φευγιό του Μπότα και βέβαια την εντολή Υψηλάντη, έγραψε τούτο το απίστευτο γράμμα στον Αλή Πασά: “Επληροφορήθην τα ορθά και πατρικά σας φρονήματα δια το ελληνικόν έθνος. Όθεν κατά χρέος εγνωστοποίησα όλα ταύτα όπου ανήκει, δια να εξαλείψω πάσαν αμφιβολίαν από μερικούς και βεβαιώσω το προς το έθνος θερμόν ζήλο σας…”.

Κλείνω με το πιο ινσταγραμικό ποστ του Δημήτρη Φιντιρίκου. Επιχειρηματίας, που ακούγεται απίστευτα πολύ, σαν θόρυβος από βόμβα, γιατί βάζει χοντρό χρήμα, σε δουλειές πολλές και ανόμοιες μεταξύ τους. Οπότε, γνωστό το παιχνίδι, με αρκετούς να θέλουν να είναι στην “αυλή” του. Αρκεί να μην είναι «παπατζήδες» και να έχουν μπέσα…..

Η συμβουλή του tsipasblog.gr

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Διαβάστε επίσης : Ναι, Aξίζει ! Συντονιστείτε στο instagram του Dimi Fidi

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.