Η “μπαρουτοαποθήκη” του Κιάμου

Πάνος Κιάμος

Τεράστια σχολή διασκέδασης ο Πάνος Κιάμος. Ο άνθρωπος ήταν μια κατηγορία μόνος του. Φοβερό! Ουτε καν ο κορωνοϊός δεν ήταν σε θέση να τον σταματήσει από τη μια και από την άλλη δείχνει πως μπουζούκια σημαίνει τραγουδιστής. Ο τραγουδιστής είναι εκείνος που γεννάει πελάτες. Πως να αντιμετωπιστεί ο πολύ ανεβαστικός και απόλυτα διασκεδαστικός Κιάμος, όταν πουλάει, καλύτερο από οποιονδήποτε άλλον, άπλετο κέφι στον κοσμάκη, τον οποίο τώρα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, πείθει ότι το χρειάζεται. Ότι αξίζει να μην προβληματιστεί άλλο, αλλά να σηκωθεί στον αέρα.

Η αποψινή εμφάνιση του στην Πάτρα, και πιο συγκεκριμένα στο Volcano του Παναγιώτη Βασιλειάδη, παίζει στα σίγουρα στις σοβαρές στοιχηματικές προβλέψεις. Κανένας δισταγμός, κανένας φόβος. Ο κοσμάκης δεν ασχολείται με τα ιδεογράμματα, τα οράματα, τα όσα αμολάνε οι ειδικοί, αλλά και οι άσχετοι, με την εξέλιξη της πανδημίας. Το μόνο που σκοτίζεται ο κοσμάκης είναι να αποφορτιστεί από τα χοντρά και τα ψιλά προβλήματα της καθημερινότητας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το ένα, λοιπόν, είναι αυτό. Το άλλο είναι η κυριαρχία του Πάνου Κιάμου. Η καλλιτεχνική μπαλκονάτη μαγκιά του, με το οποίο ανεβάζει τον κόσμο, και μ’ αυτό το ανέβασμα, το άπιαστο ανέβασμα, να κυκλοφορεί με ταυτότητα μεγάλου, ποιοτικού, καλλιτέχνη, προοδευτικού στο είδος που υπηρετεί, αλλά σαν άνθρωπος, συνηθισμένος και χαμηλών τόνων, κυριολεκτικά παιδί της διπλανής πόρτας.

Καθόλου φοβερά πράγματα. Καθόλου ασαφής. Καθόλου θολός. Αυτός είναι ο Πάνος Κιάμος τόσα χρόνια. Με το ρεπερτόριο από την επικοινωνιακή μπαρουταποθήκη των παλιών καλών εποχών.

Διαβάστε επίσης : Ανύπαρκτη η νύχτα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.