Φάντασμα η νύχτα

Φάνατσμα η νύχτα

”Δεν φταίει η κυβέρνηση, ούτε ο Πλανητάρχης Κορονοϊός.. ” έστειλε το μήνυμα του στο TsipasBlog κάποιος πολύ προχωρημένος σε πολιτική και νυχτερινή σκέψη . ”Η νύχτα φταίει, η φουκαριάρα η διασκέδαση, που είναι εγκλωβισμένη… ” πρόσθεσε στην ανάλυση του ο σχολιαστής του Τσίπα. Η θέση, για να πάρουμε τα πράγματα σοβαρά, δεν είναι καθόλου παιδαριώδης, καθόλου παλαιοκομματική και καθόλου λαϊκίστικη.

Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει νύχτα. Ανύπαρκτη έννοια είναι η νύχτα. Ανυπόστατη. Νύχτα υπάρχει μόνο αν δεχθεί κανείς ότι όταν οι αρχηγοί των νυχτερινών κέντρων δρουν ενωμένα, συλλογικά και συντονισμένα, απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άρα, αφού ο ένας κινείται έτσι, ο άλλος αλλιώς, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, και επομένως δεν μπορούν να χαράξουν κοινή γραμμή για την επιβίωση του κλάδου, δεν νοείται ως ενιαίο μέγεθος η… νύχτα. Να το πούμε αλλιώς. Η νύχτα δεν είναι ένα πράγμα. Το αντίθετο είναι. Ένα πράμα διχασμένο, χωρισμένο σε διάφορα κομμάτια.

Παρακάτω. Τι θα πει ότι οι επιχειρηματίες δεν έχουν φωνή, γιατί δεν έχουν μια φωνή; Σημαίνει ότι είτε είναι εγκλωβισμένοι σε άλλες εποχές, με την έννοια ότι είναι αδύνατον να αφήσουν πίσω τους τις κόντρες του παρελθόντος, είτε ότι εξυπηρετούν συμφέροντα και δεν θέλουν να πάνε μετωπική με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βαθυστοχάζεται ο σχολιαστής του tsipasblog: ”Αν τα κεφάλια της νύχτας παίξουν στην ίδια ομάδα, τότε πιθανώς θα έλθει η σωτηρία τους…” Γιατί αν δεν ξυπνήσουν, αυτό που είναι ανύπαρκτη σήμερα η… νύχτα, θα είναι τα ίδια κι αύριο. Και μεθαύριο.

Διαβάστε επίσης : Δεν θα ενωθούν ποτέ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.