Δεν θα ενωθούν ποτέ

Δεν θα ενωθούν ποτέ

Σκάει η βόμβα Κορονοϊός και όλοι τρέχουνε και δεν φτάνουνε για να σωθούν άνθρωποι και επιχειρήσεις. Ουδείς μπορεί να υπολογίσει πόσους θα εξαφανίσει το μικρόβιο, που στέλνει κόσμο και κοσμάκη στις εντατικές και τα νεκροταφεία. Ένας δικός μας κι όχι άλλος, ξένος και εξωγήινος. Κόσμος των ανθρώπων, αλλά και ο κόσμος της οικονομίας, την οποία οφείλει ο άνθρωπος να προστατεύει για να συνεχίσει την ύπαρξη του. Κάτι σαν την φύση, για το καλό του ανθρώπινου είδους.

Ποια είναι η αλήθεια ; Παίρνει τα κλειδιά ο κορονοϊός, έρχονται τα πάνω – κάτω στη ζωή μας, αλλά δεν είναι φτιαγμένη η νύχτα για να ενωθεί. Δεν είπα να αγαπήσει τον πλησίον της, απλά μόνο να καθίσουν οι επιχειρηματίες στο ίδιο τραπέζι, για να ακουστεί η φωνή τους. Που μέχρι τώρα, στην παρέλαση από το μεγαλύτερο γεγονός μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, απουσιάζει. Και θα συνεχίσει να απουσιάζει, όσο οι προσωπικές διαφορές των καταστηματαρχών, για την απόκτηση των τραγουδιστών, δεν μείνουν στο πάγκο. Για να μη πως στα αποδυτήρια τελείως.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κόμματα, επιχειρηματίες, συνδικαλιστές, μητροπολίτες, όλοι σηκώνουν μπαιράκι. Έχουν τα συμφέροντα τους. Κατά πως ορίζουν οι επιδιώξεις τους. Η μόνη που δεν υπάρχει, λες και είναι εξαφανισμένη, είναι νεκρή, είναι η νύχτα.

Το άλλο και το κλείνω εδώ. Απλά, με τα χρόνια και τον ερχομό της κρίσης του 2008, και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, που εξ ορισμού είναι καταστροφική στην παρθενιά της νύχτας, μπήκε στο παιχνίδι ο λεγόμενος αστικός πολιτισμός. Το πνεύμα της συνεργασίας. Τίποτα παραπέρα.

Διαβάστε επίσημης : Κορυφαίοι της νύχτας στον Άδωνι

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.