«Στο Κόκκινο Πάτρας» ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεμιστοκλής Μπάκας

Σήμερα Πέμπτη 2/3/2023 στις 11:05, στην ενημερωτική εκπομπή της Βίκυ Δρακούλη στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7. Kαλεσμένος o Θέμης Μπάκας, ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E Real Estate, ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Πιτσιρικάς ήταν όταν ξεκίνησε από την Πάτρα, το όνειρο του, και πολύ αναμενόμενα, εδώ βρήκε εμπόδια. Πολλά εμπόδια. Και, έτσι, πήγε στην Αθήνα, όπου εκεί έγινε μεγάλος και τρανός. Που είναι πια γνωστό σε όλους, ότι ναι, «κλείδωσε» στα ονόματα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αχαΐα, ως το “πρόσωπο έκπληξη”, επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά το βήμα αυτό, το ρισκοβόρο, να το πούμε, είναι σημαντικό, θα το κάνει μέσα στις γραμμές του γηπέδου του. Την στεγαστική πολιτική, την νεανική επιχειρηματικότητα και τη ανάπτυξη του τουρισμού και των Επενδύσεων στη περιοχή μας . Όχι πιο πέρα!

Ti είπε στο “Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7” :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου και την συμπαράστασή μου συγγενείς των θανόντων και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους. Ζούμε μια αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς μεταξύ των οποίων δυστυχώς νέα παιδιά, φοιτητές και φαντάροι. Την συγκεκριμένη στιγμή, αυτή την ώρα που υπάρχουν νεκροί, που τους θρηνούμε και πενθούμε γι’ αυτό, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για ευθύνες. Αυτά θα τα δούμε στην ώρα τους.

Όμως θέλω να κάνω ένα συγκεκριμένο σχόλιο. Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα αίτια της παραίτησής του. Δεύτερον όσοι είδαμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού είδαμε το εξής: Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να προδικάσει ότι η τραγωδία οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινο λάθος. Ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια, είναι σημαντικό να ακουστεί αυτό γιατί ζούμε ιδιαίτερες συνθήκες και όλοι μας είμαστε ταραγμένοι από αυτό που συμβαίνει».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του είπε ότι οι νέοι άνθρωποι είναι ο βασικός λόγος της συμμετοχής του στις εθνικές εκλογές στην Αχαΐα. «Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο είναι τιμητική στο πρόσωπό μου. Ο κ. Τσίπρας από την Πάτρα μίλησε για πολιτική αναγέννηση κι έδωσε ιδιαίτερα έμφαση στους νέους ανθρώπους.

Ακούγοντας όλα αυτά ήθελα κι εγώ να συστρατευτώ για την μεγάλη πολιτική αλλαγή και αναγέννηση με νέους ανθρώπους που περιμένουν οι συμπολίτες μας στην Αχαΐα. Είναι υποχρέωση οι νέοι άνθρωποι, οι άνθρωποι της αγοράς, να συνεισφέρουν με τις γνώσεις για ένα καλύτερο μέλλον που μας αξίζει και μπορούμε να το σχεδιάσουμε μαζί».

Μιλώντας στην συνέχεια για το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια Έλληνες ο κ. Μπάκας εξήγησε ότι το 2015 είχαμε στην χώρα ποσοστό ιδιοκατοίκησης 75,1%, το 2019 βγήκαμε από τα μνημόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με ποσοστό ιδιοκατοίκησης 75,4%, δηλαδή 11.000 περισσότεροι συμπολίτες μας είχαν δικό τους σπίτι σε σχέση με το 2015. Όπως πρόσθεσε, από το ’19 μέχρι το 2021, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Γιούροστατ, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην χώρας μας μειώθηκε κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή χάθηκαν 82.000 σπίτι.

«Με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι πλέον δική της πολιτικής επιλογή ο κόσμος να χάνει τα σπίτια του… Είχαμε πλειστηριασμού υπάρχουν όμως και πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση του στεγαστικού δανείου ή είχαν οφειλές με αποτέλεσμα να πουλάνε το σπίτι τους και να οδηγούνται στο ενοίκιο. Εφτά στους δέκα νέους 18-34 ετών μένουν στο παιδικό τους δωμάτιο. Αυτό είναι πολύ άσχημο για την ψυχολογία τους, για την οικονομία και το δημογραφικό».

Τέλος σχολιάζοντας το κυβερνητικό επιχείρημα ότι και κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν χιλιάδες πλειστηριασμοί ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε: «Άλλο πλειστηριασμοί που αφορούν μια επιχείρηση που μπορεί να οφείλει και έχει μια τρίτη κατοικία ή ένα εξοχικό και άλλο να μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει μια κατοικία και του την βγάζουμε στο σφυρί. Μην το πλέκουμε. Πλειστηριασμοί πάντα γίνονταν στην χώρα, το θέμα είναι σε ποια ακίνητα και σε τι προφίλ δανειολήπτη. Είναι τελείως διαφορετική λογική το ένα με το άλλο».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.