Καραγκιοζιλίκη η Νύχτα να πεθαίνει και τα κορωνοπάρτι να..βαράνε

Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτάκια μας. Τι άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μας. Ότι η Κυβέρνηση, που ήταν να κάνει ανακοινώσεις για την Νύχτα, την Παρασκευή, δεν το έκανε, όμως, και ξενέρωσαν όλοι για αυτό. Τελικά, είναι πολύ πιθανόν την βδομάδα αυτή, να τα πει με τους λοιμωξιολόγους. Να τσεκάρουν ξανά το επιδημιολογικό φορτίο και αν δουν ότι εμφανίζει πτωτική πορεία, να προανήγγειλουν το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης. Πως τα λένε…. Καλέ, πως τα λένε!

Μέγιστο καραγκιοζιλίκη είναι αυτό που διαβάζουμε. Η κυβέρνηση να επανεξετάσει τα δεδομένα για την Νύχτα. Αυτό κατάφεραν, βέβαια με τη σιωπηλή ευλογία των Νυχτόβιων. Τους φουκαράδες τους σκέφτομαι, να είναι υποχρεωμένοι να κάτσουν να περιμένουν τι θα βγάλει η σύσκεψη Μητσοτάκη με τους ειδικούς. Αυτές τις φάτσες. Μιλάω σοβαρά. Είναι σαν να σου κάνουν καψόνι. Ναι. Να τους περιμένεις με το τρέμουλο στα πόδια, την αγωνία, την λαχτάρα…Να μην πουν πάλι τίποτα παλαβά πράγματα. Και την ίδια ώρα, τα κορωνοπάρτι να πέφτουν βροχή παντού. Και κανείς, να μην τα σταματάει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Διαβάζω στο protothema.gr για την ανεξέλεγκτη κατάσταση, με τα παράνομα πάρτι στις βίλες της Μυκόνου, παρά τα μέτρα που σχεδιάζει η Αστυνομία, με τις ασύρματες κάμερες στα σοκάκια και τα drones που θα εντοπίζουν και θα καταγράφουν εικόνες ακραίου συγχρωτισμού. Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απαγόρευση της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης και οργανώνουν μεγάλα πάρτι σε ιδιωτικές βίλες, είτε σε βίλες που διαθέτουν σήμα ΕΟΤ ως τουριστικά καταλύματα.

Οι Αρχές αδυνατούν να παρέμβουν επειδή οι ιδιωτικές βίλες προστατεύονται από το οικιακό άσυλο, αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ο δικηγόρος, Δημήτρης Κορωνάκης.

Ο δικηγόρος αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ότι σε αυτά τα πάρτι υπάρχουν Djs, πολλές φορές καλεσμένοι από το εξωτερικό, μπαρ, σερβιτόροι, σεκιούριτι, ηχητικές και φωτορυθμικές εγκαταστάσεις ακόμα και σόου με πυροτεχνήματα.

Screenshot_20210607_184756

Διαφημίζεται πάρτι μέσω ιστοσελίδας για VIP πελάτες

Μάλιστα επισημαίνει ότι στη Μύκονο, το τριήμερο 8-11 Ιουνίου πρόκειται να διεξαχθεί ένα μεγάλο πάρτι με την συμμετοχή παγκοσμίου φήμης Dj και με τιμή συμμετοχής 1.299 ευρώ. Το πάρτι διαφημίζεται μέσω ιστοσελίδας και αφορά αποκλειστικά σε VIP πελάτεςπου θα ταξιδέψουν με ιδιωτικές πτήσεις από το Ισραήλ ειδικά για αυτό το σκοπό. Οι διοργανωτές έχουν κλείσει σουίτες για τους πελάτες τους σε δυο από τα καλύτερα ξενοδοχεία του νησιού, το Myconian Imperial Hotel και το Myconian Royal Hotel. Η μετακίνηση των VIP στο χώρο του event θα γίνει με λιμουζίνες και πολυτελή βαν.

IMG_20210607_191452_edit_838750016674619

« Εφόσον οι χώροι αυτοί έχουν άσυλο, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι όχι μόνο οι κανόνες αποφυγής διάδοσης του Covid-19 δεν τηρούνται, αλλά όπως έχει δημοσιευτεί και στα μέσα ενημέρωσης, γίνεται και διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών» γράφει στη μηνυτήρια αναφορά του ο δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης. Και συνεχίζει: «Οι καλεσμένοι στα πάρτι αυτά, πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά, συνήθως με μετρητά, μαθαίνουν την τοποθεσία του πάρτι λίγο πριν την άφιξη τους ή πηγαίνουν οι διοργανωτές και τους παραλαμβάνουν με δικά τους οχήματα, ώστε να παραμείνει μυστική η τοποθεσία. Για το λόγο αυτό, σε κάποια πάρτι απαγορεύονται τα κινητά και τα αφήνουν στην είσοδο της βίλας. Οι βίλες αυτές, λειτουργούν εν τοις πράγμασι ως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς να κατέχουν καμία άδεια αλλά και χωρίς να ελέγχονται από καμία αρμόδια αρχή».

Screenshot_20210607_191636

Γεγονός είναι τονίζει ο κ . Κορωνάκης και το έχουμε επισημάνει άλλωστε σε παλαιότερα ρεπορτάζ μας, όταν προβεί κάποιος σε καταγγελία ή αυτεπάγγελτα, λόγω της προστασίας του οικιακού ασύλου, η αστυνομία έχει το ρόλο του θεατή, παραμένοντας ή περιμένοντας εκτός της βίλας. Στην καλύτερη περίπτωση, η αστυνομία οδηγεί στο αυτόφωρο τον προσωρινά υπεύθυνο (τον αυτοφωράκια) και το πάρτι συνεχίζεται.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.