Φάληρο: Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Tae Kwon Do σε ιδιώτες – Το 2025 παραδίδεται ο ποδηλατόδρομος

Διαγωνισμός για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Tae Kwon Do στο Φάληρο το προσεχές χρονικό διάστημα – Το 2025 η ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου που θα ξεκινά από το Φάληρο και θα καταλήγει στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Όσα ανέφερε σχετικά ο διευθύνοντας σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου.

Δύο διεθνείς διαγωνισμοί για την αξιοποίηση τόσο της Ακτής Βουλιαγμένης, όσο και για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Tae-Kwon-Do στο Φάληρο, πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, Παναγιώτη Μπαλωμένο, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum που γίνεται αυτές τις ημέρες στους Δελφούς, «στην περίπτωση της Ακτής Βουλιαγμένης, η ΕΤΑΔ τη διαχειρίζεται ως επιχειρηματική μονάδα. Στόχος μας είναι να απεμπλακεί η ΕΤΑΔ από τις επιχειρηματικές μονάδες – που διαχειρίζεται η ίδια και εισπράττει έσοδα – και να προχωρήσουμε σε διεθνείς διαγωνισμούς». Η διενέργεια διεθνών διαγωνισμών από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, σημαίνει ουσιαστικά ότι τα ακίνητα που αυτή τη στιγμή αξιοποιεί, θα μετατεθούν ως προς την διαχείριση και την εκμετάλλευσή τους σε ιδιώτες επενδυτές.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο διαγωνισμός για το Tae Kwon Do

«Στην περίπτωση του Tae Kwon Do αποτελεί ένα σύμπλεγμα ακινήτων που βρίσκεται σε ένα μεγάλο χώρο και αποτελεί όμορο χώρο με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με την ευθύνη της εταιρείας μας καθώς και σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες να αναβαθμίσουμε το συγκεκριμένο ακίνητο με εργασίες που θα πραγματοποιηθούν και να προχωρήσουμε στην διαγωνιστική διαδικασία», επισήμανε ο κύριος Μπαλωμένος.

Σε ό,τι αφορά τον ποδηλατόδρομο, το έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με συνολικό κόστος 25 εκατομμύρια ευρώ, έχει ως project manager το ΤΑΙΠΕΔ. Στην προκειμένη περίπτωση η ΕΤΑΔ ήρθε να υλοποιήσει ουσιαστικά τη στρατηγική που έχει καταρτίσει η Πολιτεία, διαθέτοντας συνολικά 70 στρέμματα από την περιουσία της για την κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζοδρόμου που θα έχει μήκος 13,5 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τον δήμο Καλλιθέας στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα καταλήγει εκεί που βρίσκεται το Δημαρχείο Βάρης  Βούλας Βουλιαγμένης. «Ταυτόχρονα εκτός από τη διάθεση της έκτασης, η ΕΤΑΔ συμμετέχει και σε όσες παρεμβάσεις απαιτούνται αναφορικά με την διευθέτηση ακινήτων που τελούν υπό την διαχείρισή της».

Το 2025 η ολοκλήρωση κατασκευής για τον ποδηλατόδρομο

Συναρμόδιοι για την υλοποίησή του είναι εκτός από την Περιφέρεια και οι όμοροι δήμοι των νοτίων προαστίων. Ο δήμος Γλυφάδας μάλιστα θα είναι και ο μοναδικός που θα κατασκευάσει το μέρος του ποδηλατοδρόμου που διέρχεται από τα σύνορά του. Αυτή την περίοδο σύμφωνα με τον κύριο Μπαλωμένο οριστικοποιείται η χάραξη του ποδηλατοδρόμου και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και αμέσως μετά να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η έναρξη κατασκευής για τον ποδηλατόδρομο τοποθετείται χρονικά εντός του 2023 και η ολοκλήρωσή του για το 2025.

-nou-pou.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.