Στα ίσα ο Κουνάβης, στα μουλοχτά κάποιοι άλλοι

Στα ίσα ο Κουνάβης, στα μουλοχτά οι κάποιοι άλλοι

Για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος στην Πάτρα ο Νίκος Νικολόπουλος. Δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος και καμία υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του. Τσίπας μιλάει. Ο νικητής, ο μεγάλος νικητής θα είναι ο Αντώνης Κουνάβης. Αν εκλεγεί ο ..κοντός, που δεν το αποκλείω. Τη δημαρχία θα την κερδίσει λόγω ναυτιλιακού πράκτορα. Όποιος έχει αντίρρηση είναι εκτός τόπου και χρόνου και ασφαλώς εκτός “πολιτικού” συμπεράσματος.

Κανονικά ο Κουνάβης, αφού αποφάσισε να μπει δυνατά στην πολιτική, έκανε λάθος να μη φτιάξει το “Παναχαϊκό κίνημα”. Δεν κατάλαβα. Μέτοχος στην ΠΑΕ Παναχαΐκή είναι. Συγκεκριμένα, αυτός που πριν από 2 χρόνια, όταν ένα πρωί Σαββάτου, πίνοντας καφέ με τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα και τον Κώστα Χρυσανθόπουλο, οραματίστηκε την Παναχαΐκή Συμμαχία. Πουλάει περισσότερο η αριστερά, η δημοκρατία, ο σοσιαλισμός, η συμμαχία, όλα αυτές οι… λέξεις; Ο μάγκας ο Αντρέας λάνσαρε το δικό του παραμύθι. ΠΑΣΟΚ σου λέει, Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Ε, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές της Πάτρας γιατί να μην κερδίσει το “Παναχαϊκό κίνημα”. Η δύναμη της Παναχαΐκής, που είναι πιο ισχυρή από τα κόμματα. Από το κάθε κόμμα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο κουμπάρος του Αντώνη Κουνάβη, ο Άρης Σπηλιοτόπουλος, ήταν “πρωτοκλασσάτος” υπουργός της ΝΔ. Αν κατέβαινε ως Νεοδημοκράτης ο Νικολόπουλος, την υποψηφιότητά του οποίου υποστηρίζει φανερά και δυνατά ο Κουνάβης, ακόμα και με το χρίσμα του… Κυριάκου, δεν θα είχε καμία τύχη να βγει δήμαρχος. Γιατί σήμερα δεν πουλάει η ΝΔ, ενώ η δύναμη της Παναχαΐκής είναι αιώνια. Διαχρονική.

Αν ήθελε, για να τα λέμε όλα, ο Κουνάβης που είναι στα πολύ επάνω του, θα μπορούσε να κατεβάσει στα ίσα υποψήφιο δήμαρχο ή περιφερειάρχη Παναχαικτσή. Δεν κατάλαβα. Θα τον έβγαζε με τη μια, από την πρώτη Κυριακή, όπως συνέβη με τον Μώραλη στον Πειραιά. Όχι με “παντιέρα” νεοδημοκράτη, μνημονιακό και αντιμνημονιακό. Σκέτο Παναχαικτσή. Και έτσι ο γνωστός επιχειρηματίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ-Παναχαϊκή, μέτοχος της εταιρίας, θα έδειχνε τη δύναμη της ομάδας, έξω από τα γήπεδα. Παναχαϊκό κίνημα!

Όμως, ο Κουνάβης δεν κινήθηκε τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά προς την αγαπημένη του ομάδα. Να βάλει μπροστά την Παναχαΐκή και να σαρώσει. Στο μόνο που αρκέστηκε και τον τιμά, ήταν να επιβεβαιώσει το “tsipas blog” (ΕΔΩ), ότι αν εκλεγεί δήμαρχος ο Νικολόπουλος, θα βάλει πλάτη για την Παναχαΐκή.

Σίγουρα είχε αντιληφθεί ότι ο λαός του Παναχαΐκής γίνεται εύκολα ηφαίστειο. Ή δεν τον έπαιρνε ακόμα, λόγω αποτυχίας της Παναχαΐκής, να το παίξει Παναχαικοχαρής..θα μπορούσε να σου πει κάποιος. Ξεχάστε το αυτό, είναι η απάντηση του Τσίπα.

Ούτε ισχύει η κουταμάρα που έχουν σαλιαρίσει το τελευταίο διάστημα, ότι η εμπλοκή του Κουνάβη στις δημοτικές εκλογές εκφράζει το πείραμα στο τι μπορεί να επιτύχει στην πολιτική ένας επιχειρηματίας. Κάποιοι άλλοι, από την άλλη, επιχειρηματίες πάντα, δεν ακολουθούν το πλάνο Κουνάβη. Σε εποχή που είναι εκτός κόλπου, μακριά από τη φουφού, το παίζουν αδιάφοροι πολιτικά, όμως παρά αδιάφοροι είναι με τις δημοτικές εκλογές της Πάτρας.

θα αναφερθώ εκτενέστερα σε αυτούς, σε επόμενο άρθρο μου, εδώ στο tsipas blog

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.