Η αγωνία πάντα για τους πρόσφυγες

Το γνωστό κόλπο. Καθαρίζεις τον τόπο πρώτα με μια φωτιά και μετά βάζεις μπροστά το κτίσιμο. Όχι πως δεν σ’ αρέσουν τα δενδράκια, και η πράσινη φύση, όμως για να σηκώσεις το τσαρδί σου, να νοικοκυρευτείς σε τέσσερις τοίχους, χρειάζεσαι μια άπλα, ρε παιδί μου, άσε ότι απαγορεύονται τα αυθαίρετα στο δάσος. Στη δασική περιοχή. Γι’ αυτό την κάνεις μη δασική με μια πυρκαγιά, και μη αναδασωτέα.

Οι αριστεροί όπως και  να το κάνουμε έχουν μια ευαισθησία κοινωνική και είναι επόμενο να σκέπτονται πως θα βολευτούν οι  πρόσφυγες. Οι πάσης φύσεως πρόσφυγες. Είτε είναι κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση το κόμμα που λανσάρεται σαν αριστερό δεν μπορεί να γυρίζει την πλάτη στον αδύνατο. Σ’ όποιον έχει  ανάγκη. 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μετά τη φωτιά στο Μάτι και αφού υποχώρησε ο κίνδυνος ο Τσίπρας έκανε ένα εναέριο γύρο, πάνω από τα καμμένα 15.000 στρέμματα. Μια βόλτα να κόψει κίνηση, να δει που μπορούν να βολευτούν οι πρόσφυγες. Γιατί, όχι;

Νόμιμα να γινόταν ό,τι ήταν να γίνει. Όχι νταηλίδικα όπως όταν πρωτοκατοικήθηκε το Καπανδρίτι πριν 500 και 600 χρόνια. Τότε, που στην Ελλάδα δεν υπήρχε κράτος, και από Αλβανία κόσμος και κοσμάκης, οι λεγόμενοι στη συνέχεια Αρβανίτες, σπιτώθηκαν, ρίζωσαν στην Αττική

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.