Οι Έλληνες περιμένουν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τους ενημερώσει για το τι συμβαίνει στη χώρα τους

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, υπάρχουν «σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Ελλάδα, γίνεται αναφορά σε «σκληρή, απάνθρωπη ή υποτιμητική μεταχείριση ή τιμωρία κρατουμένων, μεταναστών και αιτούντων άσυλο», ενώ υπάρχουν και αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών, στο Predator και στο ναυάγιο της Πύλου.

Βλέποντας τους πανηγυρισμούς των αντικυβερνητικών για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, αναρωτιέμαι γιατί οι Έλληνες περιμένουν από Αμερικανούς και Ευρωπαίους, να τους ενημερώσουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν ξέρουν οι Έλληνες τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Οι Αμερικανοί θα τους το πουν;

Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κάνει τον κριτή των άλλων χωρών στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως τι μιλάει;

Οι ΗΠΑ έχουν ξεσκίσει -και ξεσκίζουν- δεκάδες χώρες και λαούς, γράφοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ενώ στηρίζουν με λύσσα το Ισραήλ που επιδίδεται σε δολοφονίες μωρών και γυναικόπαιδων στη Γάζα.

Οι ΗΠΑ που στηρίζουν μια γενοκτονία στη Γάζα, θα σηκώσουν το δάχτυλο στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Οι ΗΠΑ που, όπως μας ενημέρωσε με αδιάσειστα στοιχεία ο Έντουαρντ Σνόουντεν, παρακολουθούν τους ίδιους τους τους πολίτες -καταπατώντας το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών- θα κάνουν μάθημα στις άλλες χώρες για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Όσο για την Ελλάδα, η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο, ένα failed state στο οποίο κυβερνάει η Μαφία, ενώ πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ένα κάθαρμα που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβέρνηση της χώρας είναι ένα ακροδεξιό μπουλούκι, που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Αλλά αυτά τα ξέρουμε από μόνοι μας, δεν περιμένουμε το άθλιο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την διεφθαρμένη Ευρωβουλή να μας τα πουν.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω αυτούς που περιμένουν από τους Αμερικανούς -τους φονιάδες των λαών- να κάνουν μάθημα ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Και χαίρονται κιόλας. Χαίρονται που ο φονιάς κάνει μάθημα ηθικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πριν από μερικές εβδομάδες, χιλιάδες άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί πανηγύριζαν επειδή ολιγάρχης σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών, έκανε επίθεση στον Μητσοτάκη. Κατάντια.

Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια, η χρεοκοπημένη Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης, που οδήγησε στα Μνημόνια και την διάλυση της χώρας και των υποδομών της.

Δυστυχώς, δεν βγήκε μια έκθεση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή την Ευρωβουλή το 2010, που να λέει πως, όταν μια χώρα χρεοκοπεί, υπάρχουν υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της, οπότε η Ελλάδα χρεοκόπησε και δεν οδηγήθηκε κανένας πολιτικός στην Δικαιοσύνη.

Αλλά οι Έλληνες ούτε αυτό δεν μπόρεσαν να σκεφτούν μόνοι τους: πως η χρεοκοπία της χώρας τους έχει υπεύθυνους που πρέπει να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Οπότε, δεν μπορείς να παίρνεις στα σοβαρά τους Έλληνες και τις “απόψεις” τους, και θα συνεχίσουμε να περιμένουμε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μας ενημερώνει πως η Ελλάδα είναι ένα τριμπούρδελο.

πηγή : pitsirikos.net/



Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.