Η υπογεννητικότητα είναι ευλογία για την Ελλάδα

Διαβάζεις και ακούς παντού τα τελευταία χρόνια πως η υπογεννητικότητα είναι πρόβλημα και ωρολογιακή βόμβα για την Ελλάδα. Γιατί είναι πρόβλημα η υπογεννητικότητα για την Ελλάδα;

Θα είμαστε, λέει, λιγότεροι.

Ε, και λοιπόν;

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Νορβηγοί και Φινλανδοί είναι μισοί από τους Έλληνες, ενώ οι Σουηδοί είναι όσοι και οι Έλληνες. Αυτό δεν τους έχει εμποδίσει να έχουν φτιάξει χώρες που ευημερούν.

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν πολλοί αλλά μεγαλούργησαν. Ουκ εν των πολλώ το ευ.

Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και δεν διαλύθηκε εξαιτίας της υπογεννητικότητας. Μάλλον ήμασταν πάρα πολλοί. Τώρα που είμαστε λιγότεροι -επειδή έφυγαν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στο εξωτερικό- εκτινάχτηκε το ελατήριο της οικονομίας και τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια· άλλο που το κρύβουμε για να μην επιστρέψουν οι Έλληνες που μετανάστευσαν και μας πάρουν όλα αυτά τα προνόμια που έχουμε.

Πρέπει να δούμε τα θετικά της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Κατ’ αρχάς, όσο λιγότεροι Έλληνες υπάρχουν, τόσο λιγότερες μ@λακίες θα ακούς και θα διαβάζεις. Στα ελληνικά, τουλάχιστον, γιατί υποθέτω πως και οι δυο Αλβανοί κύριοι που κάθονται στο διπλανό τραπέζι μ@λακίες λένε, αλλά δεν μιλάω αλβανικά, οπότε σκασίλα μου. Γενικά, με τις μ@λακίες, το πρόβλημα είναι αν είναι σε γλώσσα που καταλαβαίνεις. Είναι σαν αυτό που λέω στους τουρίστες που μου λένε πως τους αρέσουν πολύ τα ελληνικά τραγούδια: “Κι εμένα θα μου άρεσαν, αν δεν καταλάβαινα τα λόγια”.

Όσο λιγότεροι Έλληνες υπάρχουν, τόσο λιγότεροι Έλληνες θα πεθαίνουν. Πολλές γεννήσεις, πολλοί θάνατοι. Λιγότερες γεννήσεις, λιγότεροι θάνατοι.

Όσο λιγότεροι Έλληνες γεννιούνται, τόσο λιγότεροι Έλληνες θα φεύγουν στο εξωτερικό. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι η υπογεννητικότητα αλλά το πού γεννάνε τα παιδιά τους οι νέοι Έλληνες· μια χαρά γεννοβολάνε στη Γερμανία και στην Ολλανδία οι Έλληνες, στην Ελλάδα δυσκολεύονται.

Λιγότεροι Έλληνες, λιγότεροι νεκροί στα τρένα στα Τέμπη επειδή δεν δούλευε το φανάρι. Λιγότεροι νεκροί Έλληνες στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους σεισμούς.

Λιγότεροι Έλληνες, λιγότερες ανθρωποκτονίες, λιγότερες γυναικοκτονίες, λιγότερη ενδοοικογενειακή βία, λιγότερη παραβατικότητα των νέων, λιγότεροι εθελόδουλοι να ψηφίζουν τις γνωστές οικογένειες, λιγότεροι κακομοίρηδες να δουλεύουν για τους μαφιόζους, λιγότεροι ραγιάδες, όλα λιγότερα.

Δεν βλέπετε πως η λύση για την Ελλάδα είναι να μειωθούν οι γεννήσεις ή ακόμα και να μην υπάρχουν γεννήσεις στην Ελλάδα; (σ.σ. Πριν από δέκα χρόνια, έγραφα “Στειρώστε τους Έλληνες”, αλλά δεν με ακούνε.)

Και ποιοι θα δουλεύουν στα ξενοδοχεία και στις ταβέρνες; Ποιοι θα εξυπηρετούν τους τουρίστες;

Α, για δούλους τους θέλετε τους Έλληνες; Θέλετε περισσότερες γεννήσεις, για να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες δούλοι;

Φέρτε δούλους από το εξωτερικό. Είμαι στη Ζάκυνθο, η σεζόν μόλις έχει ξεκινήσει και δουλεύουν εδώ -νόμιμα ή παράνομα- χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις χώρες του κόσμου. Οι εμφανίσιμοι και οι εμφανίσιμες στο σέρβις των τουριστών, οι κακομούτσουνοι, οι πολύ μελαμψοί και οι τριτοκοσμικοί από πίσω να μη φαίνονται. Γαλέρες παντού. Και τώρα, που είναι αρχή της σεζόν, όλοι αυτοί είναι περισσότεροι από τους τουρίστες.

Και ποιοι θα δουλεύουν για να μην καταρρεύσει το συνταξιοδοτικό; Πώς θα παίρνουν συντάξεις οι συνταξιούχοι;

Κατ’ αρχάς, το συνταξιοδοτικό έχει καταρρεύσει μαζί με τη χώρα και όλες τις υποδομές της. Δεν ξέρω γιατί σχεδόν όλοι ξεχνούν πως η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη χώρα με ένα τεράστιο δημόσιο -αλλά και ιδιωτικό τώρα- χρέος.

Επίσης, σιγά τις συντάξεις που παίρνουν οι Έλληνες. Ίσα-ίσα για να επιβιώνουν. Και ούτε που τους περνάει από το μυαλό το Βασικό Εισόδημα για όλους.

Και με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανεβαίνουν διαρκώς, σιγά μην πάρουν σύνταξη οι Έλληνες.

Αν κάποιοι επιμένουν -παρ’ όλα αυτά- να ζουν, να τους κάνετε ευθανασία. Χάρη θα τους κάνετε, δεν είναι ζωή αυτό που ζουν. Βέβαια, γίνεται ευθανασία στα ελληνικά νοσοκομεία· και το να αφήνεις τον άλλο να πεθάνει επειδή δεν λειτουργεί τίποτα, ευθανασία είναι κατά κάποιον τρόπο.

Άσε, που τώρα που θα ξεκινήσει και επίσημα ο Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος, θα πεθάνουν λιγότεροι Έλληνες. Ενώ, αν ήμασταν 20 εκατομμύρια, θα πέθαιναν πολλοί Έλληνες.

Οπότε, ας σταματήσει αυτή η ανοησία πως η υπογεννητικότητα είναι πρόβλημα για την Ελλάδα.

Λέγονται διάφορες σαχλαμάρες που δεν βασίζονται πουθενά και λέγονται σαν να είναι …νόμος.

Είναι σαν αυτό που λένε “τώρα που είσαι νέος θα δουλέψεις”. Και σταματάνε εκεί, λες και θα δουλέψεις για 4-5 χρόνια και μετά θα αράξεις και θα κάνεις ζωάρα.

Ενώ το σωστό θα ήταν “τώρα που είσαι νέος θα δουλέψεις μέχρι τα 72”.

Η υπογεννητικότητα είναι ευλογία για την Ελλάδα. Ας το καταλάβουμε όλοι.

πηγή: pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.