Βλέπουν το τέλος του Ιερώνυμου και “αλληλοσφάζονται” για τον χρυσό θρόνο! Οι μητροπολίτες Χρυσόστομος και Γαβριήλ έβγαλαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια τους με αφορμή τον Covid

Βρήκαν αφορμή τον Covid. Η υπόθεση των εμβολιασμών απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας του κορωνοιού και την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, αποτέλεσε αφορμή να εκδηλωθούν για μια ακόμη φορά εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ των ιεραρχών της Εκκλησίας με φόντο την κοντινή διαδοχή Ιερώνυμου, λόγο πολλών και διαφορετικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. 

Υπό το πρίσμα τούτο, λαμβάνει σημειολογική σημασία, η σύγκρουση των Μητροπολιτών Μεσσηνίας Χρυσόστομου και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ για τους εμβολιασμούς! Να είχαμε να λέγαμε! 

Ο κ. Χρυσόστομος ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε αμαρτωλούς όσους πολίτες δεν προβαίνουν σε εμβολιασμούς καθώς με τη στάση τους καθίστανται απειλή για την κοινωνία και τον πλησίον τους.

Χαρακτήρισε μάλιστα τους αρνητές ως «πρόξενους θανάτου»!

Ο κ. Γαβριήλ, αγαπημένο παιδί του Ιερώνυμου που φιλοδοξεί να τον διαδεχτεί για να καταγραφεί ως ο νεότερος αρχιεπίσκοπος στην ιστορία της Ελλαδικής εκκλησίας, μολονότι υπέρμαχος επίσης των εμβολιασμών, έσπευσε να απαντήσει στον Μεσσηνίας ότι το ζήτημα των εμβολιασμών είναι ιατρικό και όχι πνευματικό και τον κάλεσε να μην συγχέει τους ρόλους!

Πέραν πάσης αμφιβολίας για τους καλά γνωρίζοντες, στην εκκλησία την ώρα τούτη τα διάφορα συστήματα εξουσίας ή διεκδίκησης μελλοντικής εξουσίας, λαμβάνουν θέση και προετοιμάζονται εξελίξεων διαδοχής!

Ο κ. Χρυσόστομος άλλωστε έχει κατ επανάληψη διατυπώσει προσωπικές θέσεις και έχει διαφοροποιηθεί από την γραμμή του Αρχιεπισκόπου τόσο όσον αφορά τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα του κλήρου, όταν είχε αποστείλει επιστολή το 2019 στον τότε αρμόδιο υπουργό . Γαβρόγλου (με τον κ. Ιερώνυμο να τονίζει με έμφαση ότι ο Μεσσηνίας επιδίωξε να υποκαταστήσει τον ρόλο του) όσο και σχετικά πρόσφατα, τον Ιανουάριο, με αφορμή την λειτουργία των Ναών κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων, όταν και υπήρξε μια πρώτη σύγκρουση μεταξύ Εκκλησίας – κυβέρνησης με αφορμή την πανδημία!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.