Η ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη! Όλη η αστυνομία γνώριζε τον “συνάδελφο – νταβατζή”- Την ταλαιπώρησαν, την τρόμαξαν, την άφησαν νηστική!

Όλη η αστυνομία γνώριζε ότι ο ειδικός φρουρός πλάσαρε γυναίκες, αλλά κανείς δεν ανακατευόταν! Αν και κατάφερε μόνη της να διαφύγει από τους δεσμώτες της και να απευθυνθεί στην Αστυνομία με την πρόθεση να αποκαλύψει όλη τη δομή του κυκλώματος που την εξέδιδε αλλά και τη φρικιαστική συμπεριφορά του πατέρα της, που τη βίαζε από τα 11 της χρόνια, εντούτοις η Αστυνομία τής συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν κακοποιός και κρατούμενη. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος αλλά και ακόμα πολυτιμότερο κεφάλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ του θύματος και της Αστυνομίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε αυτή την απερίγραπτη νέα περίπτωση.

Η 19χρονη κοπέλα ήταν πρόθυμη να καταθέσει ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα αποκαλύπτοντας τον ρόλο του αστυνομικού εν ενεργεία σε αυτή την υπόθεση trafficking, αλλά και τον ρόλο του πατέρα της. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι, μετά την πρώτη ανάκριση σε κατώτερο επίπεδο, η κοπέλα υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου «ως κρατούμενη» ανακρίθηκε για 12 ολόκληρες ώρες. 

Μετά οι άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων τη μετέφεραν για εξετάσεις στο νοσοκομείο, όπου και εκεί επέβαλαν συνθήκες κράτησης προκαλώντας την οργή των γιατρών. Και όλα αυτά αδικαιολόγητα. Ποιος ήταν ο εχθρός τελικά; Η κοπέλα, η αλήθεια ή το κύκλωμα trafficking στο οποίο συμμετείχε εν ενεργεία αστυνομικός και μάλιστα δακτυλοδεικτούμενος στην υπηρεσία του – και όλα αυτά κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ.;

Μήπως δεν γνώριζαν το ποιόν του αστυνομικού-νταβατζή; Μα βρισκόταν σε καθεστώς αργίας με το ερώτημα της απόταξης. Τι άλλο θα ήθελε ο διοικητής του για να τον θέσει υπό άμεση παρακολούθηση και να ελέγχει όλες του τις κινήσεις;

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από το ρεπορτάζ, η 19χρονη έχει κατονομάσει τουλάχιστον τρία ακόμα άτομα τα οποία φέρονται να ανήκουν στο κύκλωμα που την εκμεταλλευόταν.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η νεαρή κοπέλα κατάφερε να δραπετεύσει από το ισόγειο σπίτι-κολαστήριο και να ζητήσει βοήθεια από γειτονική καφετέρια. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εξετάστηκε από γιατρούς, ενώ φέρει χτυπήματα σε όλο της το σώμα και στο μάτι από μπουνιά που έχει δεχτεί. Χθες το πρωί, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του αστυνομικού και του πατέρα της κοπέλας, ανακριτής και εισαγγελέας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για ένα ακόμα άτομο το οποίο φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην περιπέτειά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα που εκτελούσε χρέη οδηγού και μετέφερε το νεαρό κορίτσι σε διάφορα σπίτια για να εκδίδεται κατόπιν υποδείξεων του αστυνομικού. Ωστόσο οι δικαστικές αρχές, σε αυτή τη φάση της υπόθεσης, δεν έκριναν σκόπιμο να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για τα άλλα δύο άτομα για τα οποία μίλησε η νεαρή περιγράφοντας τον ρόλο τους. Το πρωί της Τρίτης, ο αστυνομικός και ο πατέρας της θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

-edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.