Από τώρα οργανώνονται οι μπίζνες

Χριστούγεννα στο Mega, απολαμβάνοντας το «βαρύ πυροβολικό» του Κώστα Μπερτάκη. Η πλήρης, η ολοκληρωμένη είδηση είναι πως Νατάσα Θεοδωρίδου, Κωνσταντίνος Αργυρός, Ελένη Φουρείρα, Πέτρος Ιακωβίδης, ενώ παίζεται ακόμα ο Νίκος Οικονομόπουλος, σίγουρα θα μας διασκεδάσουν και θα ξεχάσουμε για λίγο τις δύσκολες στιγμές. Θα μας διασκεδάσουν, σίγουρα ναι, αλλά σίγουρα όχι, από τα νυχτερινά κέντρα του εν λόγω επιχειρηματία, που, παρεμπιπτόντως, πήγε να δει τον Σφιακιανάκη στα κρατητήρια. Είπαμε από το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και γιατί θα συμβεί η εν λόγω εξέλιξη; Δεν θέλει ερώτημα. Η ζωή δεν σταματά επειδή παίζει η ύφεση. Οι πιο καπάτσοι τότε τα καταφέρνουν, όταν αλλάζουν οι ισορροπίες της αγοράς. Εκμεταλλεύονται τη νέα κατάσταση πραγμάτων. Το πράμα μιλάει μόνο του. Από τώρα οργανώνονται οι μπίζνες.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ας προσπαθήσουμε να το πούμε καταλαβίστικα. Αυτός που θα έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό, είναι πιο εύκολο να μπει πάλι στο παιχνίδι, από εκείνον που δεν το έχει και θα προσπαθήσει να το αποκτήσει. Κατανοητό; Αν δεν έχεις στα χέρια σου τα κατάλληλα «όπλα», είναι σχεδόν απίθανο να σηκώνεις ξανά το κεφάλι. Απεναντίας, τα κατάλληλα «όπλα», γεννάνε χαρτί. Γιατί; Επειδή αντί να κτυπάς πόρτα, κτυπάνε την πόρτα σου. Έχεις «όπλα» και ρευστό στην άκρη, κι ακριβώς επειδή έχεις αυτά, προκύπτουν οι προτάσεις. Αυτό κι εκείνο. Κι εσύ ζυγίζεις τα κόζα και αποφασίζεις. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.