Το ξενοδοχείο «Poseidon» στη Μύκονο, κατέθεσε αγωγή κατά του Ηλία Τσίπα, για «συκοφαντικό δημοσίευμα»! Του ζητάνε το απίστευτο ποσό των 400.000 ευρώ – Και ακόμα καλύτερα, ισχυρίζονται ψευδώς πως «παρά το εξώδικο, όμως ουδόλως συμμορφώθηκε»

«Όταν σκάβεις το λάκκο του γείτονα, και πέφτεις εσύ μέσα! Η οικογένεια Κουσαθανά, με πολλές επιχειρήσεις στη Μύκονο, έκανε τα πάντα για «κλείσει» το «Bagatelle», που αφίχθη πέρυσι. Αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επέβαλαν σε αυτούς χρηματικά πρόστιμα για σωρεία παραβάσεων – Και όχι μόνο, το διάσημο γαλλικό εστιατόριο, πέρασε στην αντεπίθεση και τους ζητά τώρα αποζημίωση “μαμούθ”- Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ Tsipas Blog, για την άγρια επιχειρηματική κόντρα στο νησί των Ανέμων».

Είχε δημοσιευτεί από εμάς, στο Tsipas Blog, στις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Το συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν, φαίνεται πως ενόχλησε πολύ. Σε τέτοιο βαθμό, που μετά το εξώδικο, το οποίο εννοείται πως προχωρήσαμε αμέσως στην δημοσιοποίηση του, ήρθε και η αγωγή. Την κατέθεσαν οι επιχειρηματίες Θοδωρής Κουσαθανάς, Απόστολος Κουσαθανάς, Γεώργιος Κουσαθανάς και Νικόλαος Κουσαθανάς. Με άλλα λόγια, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Ποσειδών», στη περιοχή Βίδα της Χώρας της Μυκόνου. Επιδόθηκε χθες, Τρίτη 16 Μάιου, στα χέρια μας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα με αυτήν : «Επειδή το περιεχόμενο της παραπάνω δημοσίευσης, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, είναι ψευδές. Που έλαβαν γνώση πολλοί αναγνώστες, εντός και εκτός Ελλάδας. Με συνέπεια να υποστούν σημαντική ηθική βλάβη, δύσκολα ανατρέψιμη. Πρέπει να τους καταβάλουμε εύλογη χρηματική αποζημίωση, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 80.000 ευρώ στον καθέναν τους».

Κάνε την αρίθμηση, με το μαλακό, θα ζαλιστείς. 80.000 ευρώ στους τέσσερεις ιδιοκτήτες, συν 80.000 ευρώ στην επιχείρηση. Πρόκειται, συνολικά για 400 χιλιάδες ευρώ, λες και είμαστε το CNN. Φοβερά πράγματα. Κι όμως ! Που αν τα είχαμε, θα τα δίναμε στην ανάγκη της μάχης για να σώσουμε τα παιδιά που πεινάνε και κρυώνουν και δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το σταματήσω.

Στην αγωγή είδαμε και κάτι άλλο, το οποίο ως απίθανο θα το χαρακτηρίσουμε. Πως αλλιώς. Διαβάζω : «Επειδή έντονα διαμαρτυρηθήκαμε στον εναγόμενο και για το λόγο αυτό αποστείλαμε την από 10.04.2023 εξώδικη δήλωση, διαμαρτυρία και πρόκληση με επιφύλαξη δικαιωμάτων, η οποία κοινοποιήθηκε στον εναγόμενο την 12.04.2023, προς συμμόρφωση μας, για την αποκατάσταση της αλήθειας, και την άρση της προσβολής μας και την παράλειψη άλλης προσβολής του ονόματος μας στο μέλλον, πλην, όμως, δεν συμμορφώθηκε»

Εύκολη η μετάφραση, κύριοι. Όχι δεν αλλάξαμε την συμπεριφορά μας, δεν συνετιστήκαμε με την προειδοποίηση του εξώδικου, αλλά δώσαμε συνέχεια στη δράση μας. Και με άλλα τέτοια άρθρα, δημοσιεύματα, σχόλια, που ανεβάσαμε. Που δεν έγινε ποτέ αυτό. Ουδέποτε! Πληκτρολογήστε την λέξη «Ποσειδών», «Poseidon», «Κουσαθανά», στο κουμπί Αναζήτηση, και θα το δείτε, είναι τόσο εύκολο.

Κι έρχεται το tsipasblog, να κλείσει με την πιο μεγάλη κουβέντα: «Η ερευνητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολο. Θέλει κότσια και βέβαια να έχεις λεφτά, να έχεις πολλά λεφτά, γιατί θα σε σέρνουν κάθε λίγο και λιγάκι στα δικαστήρια!».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.