Όταν σκάβεις το λάκκο του γείτονα, και πέφτεις εσύ μέσα! Η οικογένεια Κουσαθανά, με πολλές επιχειρήσεις στη Μύκονο, έκανε τα πάντα για «κλείσει» το «Bagatelle», που αφίχθη πέρυσι. Αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επέβαλαν σε αυτούς χρηματικά πρόστιμα για σωρεία παραβάσεων – Και όχι μόνο, το διάσημο γαλλικό εστιατόριο, πέρασε στην αντεπίθεση και τους ζητά τώρα αποζημίωση “μαμούθ”- Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ Tsipas Blog, για την άγρια επιχειρηματική κόντρα στο νησί των Ανέμων

Και πρόστιμο, και διατήρηση αυθαιρέτου, και αποζημίωση. Δεν είναι είδηση αυτή. Η είδηση θα ήταν, όπως λένε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, το αντίθετο. Δηλαδή, ούτε πρόστιμο, ούτε διατήρηση αυθαιρέτου, ούτε αποζημίωση!

Εδώ είμαστε. Πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι. Η οικογένεια Κουσαθανά, γνωστή με το παρατσούκλι «Μάγκας», ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Poseidon», στη Βίδα Μυκόνου, καθώς και άλλων επιχειρήσεων στο νησί. Με καθημερινές και αλλεπάλληλες καταγγελίες κατά του «Bagatelle», που στεγάζεται σε όμορο ακίνητο, ταλαιπώρησαν τους πάντες. Υπηρεσίες, Αστυνομία, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενους, για να λάβουν ως απάντηση, πως τα πάντα λειτουργούν υπό πλήρη νομιμότητα. Πολεοδομία, Αρχαιολογία Νεωτέρων Μνημείων, Τοπικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Υπέργειο Περιβάλλοντάς, πέρασαν και ξαναπέρασαν από το ακίνητο, για ελέγχους. Ζήτησαν και ξαναζήτησαν φακέλους. Έκαναν και ξαναέκαναν αυτοψία, για να πάρουν τιμές.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και το αποτέλεσμα ; Ένας υπερπλήρης φάκελος, που επιβεβαιώνει πολλάκις, πως πρόκειται για το πιο νόμιμο ακίνητο στο νησί της Μυκόνου. Μελέτες ήχου, σύγχρονος εξοπλισμός, επαγγελματίες στο είδος και μια κατασκευή που τηρεί όλους τους κανόνες, που απαιτούνται για την λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης. Αυτός ο συνδυασμός, έκανε τις παρενοχλήσεις της οικογένειας Κουσαθανά, να καταλήγουν σε γέλια αγανάκτησης. Ακόμη και από τους λειτουργούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

299131967_3539562162931092_7623758284662970067_n
Bagatelle Mykonos | Booking, Info & Next Events
299488332_1193765668081951_2314839973547877251_n

Είναι κοινό μυστικό στα στενά της Μυκόνου, πως για δεκαετίες, εποφθαλμιούσαν στην απόκτηση του ακινήτου, όπου στεγάστηκε το «Bagatelle», παρενοχλώντας τον ιδιοκτήτη. Χωρίς να έχουν ποτέ κάποια οικονομική πρόταση, που να τους επιφέρει αποτέλεσμα. Θεωρώντας το όμορφο ακίνητο, «δικό τους», και περιμένοντας μάλλον να τους το χαρίσει (!) κάποια στιγμή. Ενώ αφήνιασαν όταν είδαν πως έρχεται κάποιος άλλος και να επιχειρεί στο ακίνητο αυτό. Έφτασαν στο σημείο, να κατηγορήσουν εμμέσως πλην σαφώς, την επιχείρηση και τους ιδιοκτήτες αυτής, όπως και τον μισθωτή του χώρου, πως κρύβονταν πίσω από την άνανδρή επίθεση ξυλοδαρμού, που δέχτηκε ένα εκ των μελών της οικογένειας Κουσαθανά. Φυσικά, αποδείχθηκε πως τα υπονοούμενα αυτά, ήταν μια ακόμη προσπάθεια σπίλωσης, τόσο της επιχείρησης, όσο και των ιδιοκτητών αυτής, αποκαλύπτοντάς συνάμα ένα οικογενειακό του θέμα.

Παρόλο που όλες οι καταγγελίες τους, τα εξώδικα και τα ασφαλιστικά έπεσαν στο κενό, δεν το βάζουν κάτω. Καταφεύγουν σε απέλπιδες κινήσεις λαϊκισμού και μικροπρέπειας, δηλώνοντας ευθαρσώς «θα το φτάσουμε μέχρι τέλους». Έτσι, λοιπόν, παρόλο που διατηρούν και οι ίδιοι δύο επιχειρήσεις μπαρ στην Πόλη (Garden, Alley), δεν διατάζουν να προκαλούν την κοινή γνώμη του νησιού, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα κύμα εναντίωσης, στην λειτουργίας επιχειρήσεων διασκέδασης. Υποστηρίζοντας πως δημιουργούν πρόβλημα στους επισκέπτες και τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων (όπως εν μέρη είναι και οι ίδιοι).

Εννοείται πως το θυμάστε. Πέρυσι, ξεκίνησε. Αφού, λοιπόν, δεν μπόρεσαν να κλείσουν το «Bagatelle», κινούνται πλέον προς το κλείσιμο όλων των καταστημάτων διασκέδασης της Πόλης (μπαρ, εστιατόρια), δρώντας ως άλλοι «Μάγκες» της Μυκόνου. Αγνοούν προφανώς πως ένα από τα κύρια στοιχεία της ταυτότητας του νησιού, είναι η διασκέδαση και η απλόχερα μοιρασμένη αίσθηση ανεμελιάς και ελευθερίας, που προσέφερε ανέκαθεν αυτός ο τόπος. Μια τέτοια συμπεριφορά όμως δεν είναι απλά ενοχλητική, αλλά εγείρει πολλαπλά προβλήματα και εννοείται πως τα προβλήματα δεν κάνουν διακρίσεις.

Και τότε, αργά η γρήγορά, θα πέσεις εσύ μέσα στον λάκκο που μονίμως και με περίσσεια εμμονή σκάβεις για τον γείτονα. Έχω ακούσει να το λένε, και να που επιβεβαιώνεται. Για να σας το κάνω λιανά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μας έρχονται από το νησί των Ανέμων, οι υπηρεσίες, που επίμονα τους καλούσε η οικογένεια Κουσαθανά, μετά από έλεγχο στα πέντε ακίνητα και επιχειρήσεις, που διατηρούν, βεβαίωσαν πληθώρα αυθαιρεσιών και κατέβαλαν υπέρογκα ποσά σε πρόστιμα. Με τις παράνομες τακτοποίησες τους να ακυρώνονται, επήλθε και η αναστολή τω Τουριστικών Αδειών, αλλά και η αναστολή των Αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών. Αυτό εννοώ.

Πως να μην περάσει στην ολοκληρωτική αντεπίθεση το «Bagatelle». Κατάθεσε αγωγή αποζημίωσης στους Κουσαθανάδες, με την οποία ζητά να του καταβληθεί το ποσό των 8.000.000 ευρώ !

Τα αποδεικτικά στοιχεία και ντοκουμέντα…κραυγάζουν. Σας τα παραθέτουμε :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.