Το δικό μας «στοίχημα» για τις εκλογές του 2023 – Πολιτική Αλλαγή, Πολιτική Αναγέννηση με Νέα Πρόσωπα

Ο τίτλος δεν είναι προεκλογικό σύνθημα κάποιου κόμματος, αλλά, το «στοίχημα» που πρέπει να θέσει ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης – με τον εαυτό του.

Το «στοίχημα» που πρέπει να θέσει  στον εαυτό του αν πραγματικά έχει βαρεθεί με το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αν πραγματικά νιώθει ότι όλοι κατά βάθος είναι ίδιοι, αν πραγματικά βλέπει ότι δεν αλλάζει τίποτα, αν πραγματικά αγαπά τη περιοχή του – τη περιφέρεια του και κατ΄επέκταση νοιάζεται ουσιαστικά για το μέλλον της πατρίδας του, της οικογένειας του και των παιδιών του.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων βουλευτών στο σύνολο των κομμάτων – και ιδιαίτερα των κομμάτων εξουσίας είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι !

Είναι άνθρωποι που σε μεγάλο ποσοστό είναι συνταξιούχοι ή/και στο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης. Είναι άνθρωποι που από ματαιοδοξία προσωπική – κοινωνική  θέλουν να «κλείσουν» την ενεργή δράση τους ως βουλευτές !

Μεγάλο μέρος αυτών, των δικών τους επιλογώντων επιλογών των συνομήλικών τους ευθύνονται για τα σημερινά δεδομένα.  Ευθύνονται και είναι υπόλογοι για το σήμερα και το μέλλον μας, είναι αυτοί που βολεύτηκαν και σήμερα μας ζητάνε να βολευτούν και πάλι !

Θα ήταν ορθό, θα ήταν επιθυμητό αν αυτοί οι ίδιοι… είχαν επιφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα, αν αυτοί οι ίδιοι δεν είχαν αρκεστεί στα πολλά λόγια – και στον καταγγελτικό λόγοχωρίς προτάσεις.. και από πράξεις ΜΗΔΕΝ !

Εκλέγονται τουλάχιστον 2 τετραετίες, τους είδαμε στα έδρανα της εξουσίας, τους είδαμε και στα έδρανα της αντιπολίτευσης… και πάλι ΜΗΔΕΝ !

Οι πράξεις στη περιοχή μας – στην Αχαΐα  είναι ΜΗΔΕΝ χρόνια τώρα… ΜΗΔΕΝ από το σύνολο των κομματικών χρωματισμών !

Μερικοί κυβερνητικοί, για να φανούν – έχουν αλλάξει θέση στα έδρανα της βουλής… και κάνουν αντιπολίτευση στον εαυτό τους ! Κάνουν και χορηγούμενες διαφημίσεις – αναρτήσεις στα social media !

Θα τους ψηφίζαμε και πάλι…

  • Αν αυτοί οι ίδιοι είχαν εκπροσωπήσει πραγματικά τους πολίτες που τους ψήφισαν,
  • Αν αυτοί οι ίδιοι, είχαν νοιαστεί για τη γενιά των 30άρηδων – των 45άρηδων,
  • Αν αυτοί οι ίδιοι είχαν νοιαστεί για τη νέα γενιά των 18χρονων – 25χρονων που γυρίζουν τη πλάτη στη πολιτική !
  • Αν πραγματικά είχαν σεβαστεί τους συνταξιούχους, αν είχαν σεβαστεί τα όνειρα ενός νέου ανθρώπου που κάθε μέρα η ελπίδα για αλλαγήγια καλύτερες μέρες .. φαίνεται άπιαστο όνειρο !

Μα πώς να μας εκπροσωπήσουν ; Δεν έχουν επαφή μαζί μας πραγματικάδεν ξέρουν τη καθημερινότητα μαςδεν νοιάζονται στη πραγματικότητα !

Έχασαν επαφή – πλέον περιμένουν εγγόνια, σκέφτονται πως θα τακτοποιήσουν τα παιδία τους, τα ανίψια – κάτι ξαδέρφια μακρινά !  Πολλοί μπορεί να σκέφτονται να τακτοποιήσουν και τα εγγόνια τους

Αυτοί οι άνθρωποι μας αγκαλιάζουν, μας σφίγγουν το χέρι, μας φιλάνε όταν μας βλέπουν.. όταν δεν μας βλέπουν απλά δεν υπάρχουμε !

Είναι αυτοί που αντί να απολογούνται στους ψηφοφόρους τους για την αδιαφορία τους – για το τίποτα που παράγουν , μας κάνουν να νιώθουμε «υποχρεωμένοι» που μας μιλάνε !

Από πότε ο εργοδότης (ψηφοφόρος), νιώθει υποχρεωμένος στον εργαζόμενο (βουλευτή) ; Σ΄ έναν εργαζόμενο (Βουλευτή) που δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ !  

Πόσες τετραετίες χρειαζόμαστε για να δούμε την αξία τους ; Πόσες χαμένες τετραετίες για τη περιοχή μας ; Πόσες ευκαιρίες θα δίνατε στον υπάλληλο σας για να κάνει την δουλειά του σωστά ; Πόσο χρόνο και πόσα χρήματα θα θέλατε να χάσετε ;

Δεν ψηφίζουμε με βάση το ούζο – τσίπουρο ή την εξυπηρέτηση

Αγαπητοί φίλοι, η εκλογή ενός συμπολίτης μας στη θέση του Βουλευτή – του εκπροσώπου μας … δεν έχει να κάνει με τον αν έχει χιούμορ, αν είναι καλός φίλος να πίνουμε ουζάκια ή/ τσιπουράκια, δεν έχει να κάνει με τον αν «εξυπηρέτησε» κόσμο μέσα από την επαγγελματική του ιδιότητά στο Δημόσιοπληρωνόταν κάθε μήνα για να εξυπηρετεί τον κόσμο εμείς τους πληρώναμε κάθε μήνα ( Δημόσιοι Υπάλληλοι) – Υποχρεωμένος ήταν και είναι όσο εργάζεται (Μερικοί έχουν πάρει σύνταξη πλέον ή/είναι στο όριο) !

Επειδή μας εξυπηρέτησε, δηλαδή, επειδή έκανε τη δουλεία του θα πρέπει να τον ψηφίσουμε από υποχρέωση ; 

Δεν ψηφίζουμε γιατί ο εκάστοτε αγκαλιάζεται στις φωτογραφίες με τον αρχηγό του κόμματος, δεν ψηφίζουμε γιατί τα λέει ωραία.. Ψηφίζουμε γιατί ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΩΡΑΙΑ, γιατί έχουμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !

Ψηφίζουμε γιατί είδαμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στη καθημερινότητά μας, στη ζωή μας… όχι άλλο ΛΟΓΙΑ !

Εμείς στη περιοχή μας… αποτελέσματα δεν έχουμε !

Τσιπουράκια/ουζάκια… κάνα ποτάκι στη Ρήγα Φεραίου, κοπή πίτας στην οργάνωση τη τοπική (με τους δικούς μας τους λίγου) , δελτίο τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταγγελτικό λόγο για συσπειρώνουμε τον κόσμο…αλλά από προτάσεις ΜΗΔΕΝ, λέμε και κανένα σύνθημα παλαιό για να δείξουμε ότι ασκούμε κριτική .. αλλά ΜΗΔΕΝ … όλα ΜΗΔΕΝ στη πράξη για την επόμενη ημέρα ! 

Οι νέοι «γυρίζουν» τη πλάτη

«Φοβάστε» τους νέους ανθρώπους… άλλα λέτε μπροστά στις κάμερες και άλλα πίσω από αυτές στους στενούς σας κύκλους ! Πολλοί από εσάς χρησιμοποιείται τους νέους ανθρώπους αποκλειστικά για να σας βοηθήσουν να εκλεγείτε !

Έχετε διανοηθεί, πόσο επικίνδυνο είναι για το μέλλον μαςοι νέοι άνθρωποι να γυρίζουν τη πλάτη τους στο μέλλον – στη πολιτική που μπορεί να το διαμορφώσει !

Δεν το έχετε σκεφτεί  αγαπητοί φίλοι «αιρετοί», γιατί πολύ απλά σας βολεύει !

Σας βολεύει γιατί ψηφίζεστε και εκλέγεστε από τους συνομήλικους συνταξιούχους φίλους σας ! Όχι από το σύνολο των σκεπτόμενων συνταξιούχων… οι σκεπτόμενοι μαζί με τους νέους ρίχνουν ΑΣΤΑΥΡΩΤΑ ψηφοδέλτια για να στείλουν το μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος – για να μάθει την ΑΛΗΘΕΙΑ !

Μην μας πείτε ότι αφήνετε τους νέους να συμμετέχουν ενεργά στη πολιτική … γιατί θα γελάσουμε όλοι μαζί !

Κόβεται κάθε νέα πνοή, λασπολογείτε (με χαμόγελο) κάθε νέα προσπάθεια, αποθαρρύνετε κάθε αλλαγή στο εσωτερικό του κόμματός σας, βάζετε εμπόδια – υπόγεια εμπόδια για να φτιάξετε ένα ψηφοδέλτιο που δεν θα κινδυνεύετε – ένα ψηφοδέλτιο που θα «φαίνεστε» μόνο εσείς.. ένα ψηφοδέλτιο ελεγχόμενο από τον κύκλο σας – αυτόν τον κύκλο των «παλιών» των «λίγων»…

Δημιουργείτε «συνεργασίες» εσωκομματικές για να ελέγχεται τους σταυρούς των ψηφοφόρων, λες και ο ψηφοφόρος είναι «πρόβατο» και πλήρως ελεγχόμενο από εσάςαπό τη «φατρία» σας.    

Α… μερικοί σκέφτονται να «πάρουν» τη θέση του βουλευτή και μετά να θέσουν υποψηφιότητα εκτός συνόρων.. αυτά «ακούνε» τα αυτιά μου τα τελευταία 24ωρα ! Εκ του ασφαλούς δηλαδή.., να πληρωνόμαστε κάθε μήνα, να μην κάνουμε πάλι τίποτα και μετά – να διεκδικήσουμε τα 20.000€/μήνα στις Βρυξέλες .

Πόσο ωραία τα έχετε κανονίσει όλοι στις δικές μας πλάτες !!! Είστε όμως έξυπνοι και χαρισματικοί στη κοροϊδία.  Τα καταφέρατε εντός των συνόρων και θέλετε να σας «εξάγουμε» να δώσετε μάχες για μας – για την επόμενη ημέρα !

 Το δικό μας «στοίχημα»

Το δικό μας στοίχημα στο tsipasblog.gr δεν είναι άλλο.. από το να καταλάβουν πλέον οι νέοι ότι ήρθε η ώρα η δική τους ! Να αποφασίσουν οι ίδιοι το τι πρέπει να ψηφίσουν οι γονείς τους, για το τι πρέπει να ψηφίσουν οι ίδιοι για το δικό τους μέλλον…  

Το πρώτο βήμα είναι να πάμε όλοι να ψηφίσουμε, το δεύτερο βήμα είναι να ψηφίσουμε νέα πρόσωπα, ανθρώπους που έχουν προτάσεις για την επόμενη ημέρα, ανθρώπους που δεν προέρχονται από κομματικούς σωλήνες, από κομματικές οργανώσεις, ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί από την κοινωνία μέσα από την εργασία τους ,ανθρώπους με εμβέλεια εκτός των ορίων του Νομού μας,  ανθρώπους της κοινωνίας και την αγοράς … που δεν προέρχονται από «τζάκια» και «φατρίες».

Ψηφίζουμε αυτόν που θα προσλαμβάναμε στην επιχείρησή μας για να εργαστεί για εμάς…Ψηφίζουμε αυτόν που θέλει να προσφέρει και αφήνει πίσω του την επαγγελματική του καριέρα για το κοινό καλό, όχι τον συνταξιούχο που δεν έχει άλλη επιλογή και θέλει λόγω ματαιοδοξίας, προσωπικής ή/και κοινωνικής να εκλεγεί  με το ζόρι !

Δεν θέλουμε επαγγελματίες πολιτικούς !!!

Ψηφίζουμε με βάση την Πολιτική Αλλαγή και την Πολιτική Αναγέννηση με Νέα Πρόσωπα !

Η Βουλή το 2023, θα πρέπει να «γεμίσει» με τις επιλογές των ΠΟΛΛΩΝ και όχι των «λίγων» των «παλιών» !

Ψηφίζουμε όλοι το 2023!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.