Το διαβάζετε εδώ! Φωτοβολταϊκά πάρκα σε 3.000 στερέματα φτιάχνει ο Μαρινάκης στην Λάρισα!!

Το διαβάζετε εδώ! Φωτοβολταϊκά πάρκα σε 3.000 στερέματα φτιάχνει ο Μαρινάκης στην Λάρισα!!

Ένα μεγάλο project, φωτοβολταϊκών προωθεί στο Νέο Μοναστήρι της Λάρισας, ο γνωστός εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και καναλάρχης με το νέο MEGA , Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, o μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει εξαγοράσει ή ενοικιάσει έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων στην περιοχή που γειτνιάζει με το εθνικό οδικό δίκτυο, άρα είναι προνομιούχα από πλευράς προσβασιμότητας στα δίκτυα της ΔΕΗ, για να αναπτύξει πάρκα φωτοβολταϊκών.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ως γνωστόν, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, κάθε εταιρεία δικαιούται να έχει στην κατοχή της μέχρι δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, ισχύος μέχρι 1 MW έκαστο, και σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων το ένα από το άλλο.

Οι εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη ακολουθούν το μοντέλο κατασκευής φωτοβολταϊκών σε χωράφια τα οποία φροντίζουν προηγουμένως να αγοράσουν, αν και υπάρχουν και μερικοί σταθμοί τους οποίους εξαγόρασαν από τρίτους.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει κάνει και εξαγορές στου δήμους Ελασσόνας και Φαρσάλων, πέραν του δήμου Κιλελέρ και το τίμημα είναι περίπου 1000 ευρώ το στρέμμα για εξαγορά, ή 120 ευρώ το χρόνο για ενοικίαση. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αναμένεται ο κ. Μαρινάκης, διαθέτοντας και τη ρευστότητα να πληρώσει για την αναβάθμιση των δικτύων της ΔΕΗ, να φτιάξει πάρκα δεκάδων μεγαβάτ, στην περιοχή του Νομού Λάρισας.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.