Θεμιστοκλής Μπάκας: To «καλάθι» της νοικοκυράς καταδεικνύει την οικονομική κρίση – στην εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος»

Ο Θεμιστοκλής ΜπάκαςΠροέδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, χθες βρέθηκε καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ TV και συγκεκριμένα στην ενημερωτική εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος» με την έγκριτη δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, έχει καλεστεί πολλάκις φορές τόσο στην τηλεοπτική εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος», όσο και στην ραδιοφωνική εκπομπή που διατηρεί η Ελευθερία Κοσμοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΤ radio 90,6. Ενώ, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει καλεστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΡΤ TV για θέματα οικονομίας και στεγαστικής πολιτικής.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στη εκπομπή της Παρασκευής (17/02/2023), ο Θεμιστοκλής Μπάκας, αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και στη πρώτη κατοικία, σχολιάζοντας τα πραγματικά δεδομένα που διέπουν την οικονομία τη δεδομένη στιγμή.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο «καλάθι» της νοικοκυράς για τη Σαρακοστή, στο «καλάθι» της νοικοκυράς για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στο «καλάθι» της νοικοκυράς για αγορά δώρων για τα παιδία.

Ενώ, αναφέρθηκε και σε παλαιότερη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη «Το Μοσχαράκι, μπορεί να παραμείνει στο καλάθι της νοικοκυράς».

Συνεχίζοντας ο Θεμιστοκλής Μπάκας είπε:

Τα άνωθεν, καταδεικνύουν την πραγματική εικόνα στην οικονομία της χώρας όσον αφορά τα μεσαία οικονομικά στρώματα και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Η εικόνα, δεν είναι άλλη από την οικονομική κρίση που διέπει το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας.

Ενώ, ανέφερε ότι οι συνθήκες αυτές, η λογική του «καλαθιού» , ξυπνούν μνήμες στους μεγαλύτερους ηλικιακά …την αγορά τροφίμων με δελτίο ή/και με κουπόνια – λογικές του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ραγδαία αύξηση του κόστους στέγασης στην Ελλάδα, στην αύξηση των επιτοκίων και στον πληθωρισμό που αθροιστικά συρρικνώνουν δραματικά τα εισοδήματα.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στη μείωση της ιδιοκατοίκησης κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες το χρονικό διάστημα 2019-2021,δλδ από 75,4% σε 73,3%, που σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχεί σε 83.000 κατοικίες.

Όταν το χρονικό διάστημα 2015-2019, δηλαδή εν μέσω μνημονιακών χρόνων, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης από 75%, αυξήθηκε στο 75,4% – που αντιστοιχεί σε 11.000 κατοικίες.

Δεν παρέλειψε, να αναφερθεί στα μέτρα της στεγαστικής πολιτικής που έχει ανακοινώσει η χώρα μας, μέτρα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική ανάγκη του σήμερα και αφορούν λίγους δικαιούχους. Ενώ, παρουσίασε μέτρα και πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί ή/και εφαρμόζονται από άλλες χώρες της Ε.Ε – οι οποίες επιπροσθέτως διαθέτουν έντονη δυναμική «κοινωνικών» κατοικιών.      

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον σχολιασμό του Θεμιστοκλή Μπάκα στον παρακάτω σύνδεσμο.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.