Τα παρασκήνια της απόφασης για το “ελεύθερος” στον Λιγνάδη! Η πρόεδρος του δικαστηρίου Παναγιώτα Γιούπη έκρινε αθώο (!) για όλους τους βιασμούς τον κατηγορούμενο – Η αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα Κούντρια που ζήτησε να πάει φυλακή και ο “ρόλος – παρέμβαση” της προϊσταμένης της εισαγγελίας εφετών Μαρίας Γκανέ, που είναι σύζυγος του αντιεισαγγελέα του Α.Π. Δημήτρη Ασπρογέρακα… για την τιμή της δικαιοσύνης!

Τώρα που καταλαγιάζουν τα όσα έχουν ακουστεί για την απόφαση στην δίκη Λιγνάδη ας δούμε μερικά πράγματα που δεν έχουν γίνει ορατά.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, έμπειρη δικαστικός Παναγιώτα Γιούπη έκρινε αθώο για όλες τις κατηγορίες τον καταδικασμένο πλέον πρωτόδικα βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το σκεπτικό της απόφασής της τα οποία θα εξετάσει ως έχει δικαίωμα, μια άλλη λειτουργός της Δικαιοσύνης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ που για όσους δεν γνωρίζουν είναι σύζυγος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Ασπρογέρακα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η εξαιρετικά έμπειρη και αδιάβλητη εισαγγελέας Μαρία Γκανέ, ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια, να της διαβιβάσει αναφορά, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Η Εισαγγελία θα εξετάσει όλα τα στάδια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε μέχρι και την έκδοση της απόφασης.

Να σημειώσουμε κάτι που επίσης δεν είναι γνωστό. Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των μηνυτών Γιάννης Βλάχος, είχε προσκομίσει υλικό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με φωτογραφίες που είχε κατασχέσει η ΕΛ.ΑΣ. από το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου και αποδείκνυαν, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν έκανε παρέα με ανηλίκους.

Ωστόσο η πρόεδρος της έδρας, Παναγιώτα Γιούπη, δεν έκανε δεκτή τη χρήση των φωτογραφιών, με αποτέλεσμα ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής να καταθέσει προσφυγή στο δικαστήριο κατά της άρνησης. Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης σημείωσε ότι οι φωτογραφίες δεν σχετίζονται με την κατηγορία και δεν έχει νόημα να αναγνωστούν. Αυτό το σημείο ως προς την δικονομική ορθότητα θα εξεταστεί από την Μαρία Γκανέ αφού το δικαστήριο έχει κάνει δεκτές φωτογραφίες που έχει προσκομίσει η υπεράσπιση από τη μετέπειτα ζωή των μηνυτών, οι οποίες προφανώς θεωρήθηκε ότι έχουν σχέση με την κατηγορία, αν ήταν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πολλά χρόνια μετά το βιασμό που καταγγέλλουν οι μηνυτές και αφορούν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα ή την προσωπική τους ζωή.

Αυτές τις φωτογραφίες είχε επικαλεστεί και ο μάρτυρας του Λιγνάδη για να μιλήσει για «βίζιτες». Η προσφυγή του Γιάννη Βλάχου ώστε να συμπεριληφθούν στο αναγνωστέο υλικό τόσο αυτές όσο και μηνύματα που υπήρχαν στο κινητό του, που αποδείκνυαν ότι μιλούσε με ανήλικα παιδιά μέχρι και πριν την προφυλάκισή του, είχε απορριφθεί.

Η έρευνα θα ολοκληρωθεί σε δέκα ήμερες και στοχεύει να μελετήσει την ορθότητα της αθωωτικής απόφασης. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι υπόθεσή του μηνυτή για την οποία αθωώθηκε ο Λιγνάδης ήταν εκείνη πάνω στην οποία βασίστηκε η προφυλάκιση του, αφού η ανακρίτρια έκρινε ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, που τυποποιούν το αδίκημα του βιασμού και μάλιστα κατά συρροή. Σημείωνε μάλιστα ότι από τον τρόπο τέλεσης των αδικημάτων -τα οποία περιγράφονται στο ένταλμα- «καταδεικνύεται η εμμονή, η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και η σταθερή εγκληματική ροπή του κατηγορουμένου στην τέλεση συναφών αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας». Και έκανε λόγο για «συγκεκριμένη μεθοδολογία και συστηματική προσέγγιση των δύο ανηλίκων αιγυπτιακής καταγωγής, την εμμονή του στην καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών σε ιδιωτικούς χώρους φυσικής του εξουσίασης, την δημιουργία αρχικά κλίματος εμπιστοσύνης, καθώς εκμεταλλευόταν αφενός τη δική του κοινωνική αναγνώριση και επαγγελματική καταξίωση, αφετέρου την έλλειψη σταθερού οικογενειακού περιβάλλοντος και την εσωτερική επιθυμία των παθόντων για κοινωνική αναβάθμιση και ενασχόληση με τον χώρο του θεάματος, με απώτερο στόχο την τέλεση των ανωτέρω πράξεων, με άσκηση σωματικής βίας ή περιαγωγής των παθόντων σε κατάσταση αναισθησίας. Κρίνεται δε, ότι εάν αφεθεί ελεύθερος θα τελέσει νέα αδικήματα. Γεγονός που συνάγεται από τα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του, τα οποία αφορούν στην αδιάλειπτη επιθυμία του για ικανοποίηση με καθ’ οιονδήποτε τρόπο της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα, κυρίως άρρενα άτομα, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους».

Να σημειώσουμε ότι τελικά ο Λιγνάδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Ακόμα και στην ποινή η πρόεδρος είχε την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής γιατί ο Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας Δημήτρης Κούντριας πρότεινε ποινή 12 χρόνια για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση 18 χρόνια.

πηγή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.