Σύρος, η αρχόντισσα των Κυκλάδων, ζει ξανά τις χρυσές στιγμές του παρελθόντος! Όλο και σε περισσότερους μεγάλους, τραβάει την προσοχή- Το φετινό Πάσχα «βούλιαξε» από κόσμο- Την επέλεξε ξανά και ο Δημήτρης Φιντιρίκος

Ποιος είναι η Σύρος ; Μία πανέμορφη, αρχοντική πόλη, που όμοιά της δεν θα βρεις σε κανένα άλλο νησί της Ελλάδας.. Και ας το κάνω και πιο συγκεκριμένο. Είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί στις Κυκλάδων, η οποία την εντυπωσιακή πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη, την γνώρισε μετά το 1826. Όταν εγκαταστάθηκαν Μικρασιάτες και νησιώτες πρόσφυγες από τα Ψαρά, τη Χίο, την Κάσο, την Κρήτη και τη Μικρά Ασία (Σμύρνη και Αϊβαλί). Υπήρξε ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους. Οι κάτοικοί της λέγονται Συριανοί/Συριανές. Πρωτεύουσα και λιμάνι είναι η Ερμούπολη, μία πανέμορφη, αρχοντική πόλη, που όμοιά της δεν θα βρεις σε κανένα άλλο νησί της Ελλάδας.

Τα νεοκλασικά κτίρια, τα επιβλητικά αρχοντικά και η ζωντάνια της θα σε γοητεύσουν. Η Σύρος είναι, επίσης, γνωστή για τις όμορφες παραλίες, τους παραδοσιακούς οικισμούς, την πλούσια φύση, τις τοπικές λιχουδιές και το έντονο καθολικό στοιχείο, που της δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το νησί προσφέρεται για ήρεμες διακοπές, αλλά και για δραστηριότητες και διασκέδαση στα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια της Ερμούπολης και των άλλων χωριών. Επιπλέον, η Σύρος είναι ο τόπος καταγωγής του μεγάλου μουσικού του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη.

Αυτό αναφέρεται στις ιστορίες του διαδικτύου. Ακούστε το tsipasblog τώρα. Η Σύρος ζει ξανά μεγάλες στιγμές.. Ναι, ακριβώς. Αρκετοί από την κατηγορία των έξυπνων και των μεγάλων, στέκονται ήδη κοντά της, την έχουν πλησιάσει. Απλά να δείτε το φετινό Πάσχα, τι γίνεται μαζί της, τι σουξέ μεγάλο σημειώνει, βούλιαξε από καλό κόσμο. Την νούμερα ένα αφετηρία αποτελεί, που στην αγορά του ίνσταγραμ, ξεχώρισαν όλοι τον τεράστιο Δημήτρη Φιντιρίκο. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, διάλεξε την Σύρο, για το Πάσχα. Κι αυτό, σημαίνει πολλά. Πάντα λειτουργούν ως αληθινή και γνήσια προτροπή, παρακίνηση και επιβεβαίωση, τα όσα ανεβάζει. Πως αφού την διαλέγει αυτός, θα την διαλέξομε και εμείς. Θα εξελιχθεί σε μεγάλη αγάπη στα επέμενα επεισόδια.

Σε κάποια στιγμιότυπα, προς το τέλος, θα τον δείτε να διασκεδάζει μαζί με τον Γιώργο Φώσκολο, μέγεθος αυτός στο νησί.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.