Πρόβα για δικά του μπουζούκια

Παναγιώτης Λου

Άκουσα για πρώτη φορά το όνομά του πριν από 3 χρόνια. Μου έκανε εντύπωση όταν είδα τη φωτογραφία του. Ρε, τον μπαγάσα! Πώς χαλάει τόσα λεφτά ο συγκεκριμένος τύπος, στην Πάτρα του μηδέν, του μείον μηδέν; Από το πουθενά, ο άνθρωπος έγινε επιχειρηματίας εστίασης, αγοράζοντας τη καφετέρια Μa Cocotte στη Ρήγα Φεραίου. Και όσο περνάνε οι μέρες, διαψεύδει τους πάντες, που έλεγαν πως “Δεν θα πατήσει ψυχή”. Μόνο που δεν υπολόγιζαν την τρέλα του. Ότι δηλαδή έκανε αυτή την αγορά, για να περάσει καλά αυτός και η dream team ομάδα του, όχι γιατί εφαρμόζει τον εβραϊκό κανόνα, που λέει ” όχι τα λεφτά μας σε μια μπίζνα, δεν ξέρεις τι ζημιά θα πάθει ένας τομέας της οικονομίας”.

Το όνομα του Παναγιώτης Λου, συχνά πυκνά επανέρχεται στην επικαιρότητα, πότε π.χ. με τις πολύ μεγάλες “ζημιές” που κάνει στα μπουζούκια, πότε με την απόφαση του να πάρει το Μa Cocotte, και ίσως υπάρξει ακόμη ένας λόγος. Που λέει να μπλεχτεί σε μπίζνες με μπουζούκια. Να ανοίξει δικά του, αλλά όχι φέτος, φέτος κάνει πρόβα στο Μa Cocotte, από την επόμενη χρονιά. “Τρελός” είναι. Λεφτάς είναι. Αυτό μας ενδιαφέρει. Αν, λοιπόν, το πάρει απόφαση, να κάνει ντου στα μπουζούκια, από πελάτης να περάσει στο γήπεδο του επιχειρηματία, θα το κάνει. Γιατί είπαμε, και την τρέλα, αλλά και τα πακέτα έχει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Το χαβαλέ του κάνει ο Παναγιώτης Λου, που δεν είναι Πατρινός, είναι γεννημένος στην Αθήνα, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, πάντα τον τράβαγε η ζωή της Πάτρας. Μέχρι που ήρθε να μείνει μόνιμα. Κι έχει το ψώνιο να σπαταλάει χρήματα, που άλλοι χαλάνε σε ένα χρόνο ή και πότε. Γι’ αυτό όλοι θέλουν να τον έχουν από κοντά. Είναι και φιλάνθρωπος ο Λου, κάνει ανώνυμες φιλανθρωπίες. Όμως αυτά τα νταραβέρια, δεν τα λέει σε κανέναν, γιατί τα κάνει για την ψυχή του, όχι για τα μάτια του κόσμου.

Διαβάστε επίσης : Για ποιο λόγο αγόρασε το “Ma Cocotte”;

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.