Είναι κοινωνική ευθύνη κι όχι …εκλογές έρχονται, οι δουλειές από τώρα μοιράζονται. Και είναι πιο εύκολο αν ο κόσμος σε γουστάρει, σε πηγαίνει

Τι θα πει κοινωνική ευθύνη, για να έχουμε καλό ερώτημα. Είναι μια λέξη, ναι πολυχρησιμοποιημένη, αλλά και, από την άλλη, και τόσο παρεξηγημένη. Οι πονηροί έχοντες το χρήμα, κάνουν παιχνίδι με τη λέξη ”κοινωνική ευθύνη” διότι αυτή έχει μια δυναμική, έναν μαγνητισμό και… αρέσει. Είναι λέξη τραβηχτική. Ανοίγει πόρτες. Σου φτιάχνει το προφίλ. Μεταμορφώνει την εικόνα σου. Άλλο είσαι και άλλο δείχνεις.

Το πράμα εκεί έφτασε, να θεωρείται κοινωνική ευθύνη το ψέμα. Φοβερό, μα την αλήθεια. Αποκαλούν κοινωνική ευθύνη κι αυτό που είναι πονηριά, η συνειδητή απόκρυψη ή παραποίηση της αλήθειας. Ας μην είναι αυτό που λένε, τους βολεύει να το λένε κοινωνική ευθύνη, έκφραση της κοινωνικής υπευθυνότητας των επιχειρήσεων. Μια βοήθεια, μια χορηγία, δηλαδή επί της ουσίας μια διπροσωπία!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ενέργεια κοινωνικής ευθύνης αληθινή είναι αυτή του Αλέξη Σπυρόπουλου. Ο πατρινός επιχειρηματίας της ενάργειας. Που, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Tsipas Blog, δώρισε 20 κρεβάτια στα ορφανά του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος και άλλα 20 κρεβάτια στην Χριστιανική Εστία. Έκανε αυτό που “έλεγε” η καρδιά του. Όχι αυτό που μπορεί να του έλεγαν οι Communications Specialists, γιατί οι εκλογές έρχονται, οι δουλειές από τώρα μοιράζονται. Όλα αυτά, βέβαια, απαιτούν και ο κόσμος να σε γουστάρει, να σε πηγαίνει.

Μόνο λίγες ώρες πέρασαν και ήρθε το δελτίο τύπου από την ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Διαβάστε την ΕΔΩ

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.