Σημάδια lockdown στην Πάτρα

Τα σημάδια δείχνουν lockdown (και) στην Πάτρα

Προειδοποίηση. Ό,τι διαβάσετε στη συνέχεια είναι πραγματικό. Καθόλου τραβηγμένο, υπερβολικό, κινηματογραφικό. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Πρόσφατα, τα πολύ φρέσκα πρόσφατα, το tsipasblog.gr ανέλαβε να προειδοποιήσει την νύχτα της Πάτρας, ότι θα κυνηγηθεί και τελικά επιβεβαιωθήκαμε.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

“Καμπάνα” για την παρουσία περισσότερων πελατών από όσους προβλέπουν τα τετραγωνικά του επιβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε νυχτερινό κατάστημα στο κέντρο. Αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο 15.000 ευρώ στον υπεύθυνο της επιχείρησης και έβαλαν λουκέτο για 15 μέρες, επειδή διαπιστώθηκε συνωστισμός.

Οι έλεγχοι των αρμόδιων κλιμακίων συνεχίστηκαν, βέβαια και αναμενόμενα, αμείωτοι και την επόμενη, το βράδυ του Σαββάτου. Για αυτό και όλοι ήταν στην πρίζα. Τους περίμεναν πως και πως. Σε κάποιους εμφανίστηκαν, σε άλλους ποτέ. Σε αυτούς, πάντως, που εμφανίσθηκαν, δεν τους χαρίστηκαν. Λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο σε ακόμη δύο νυχτερινά μαγαζιά.

Διαβάζω, την ίδια ώρα, στο protothema.gr και από εκεί το βλέπει όλη η Ελλάδα και τα μάτια τα κρατικά, πως στην Πάτρα, παρά τα κρούσματα που αυξάνονται, κι αυτό το Παρασκευοσάββατο «βούλιαξαν» από κόσμο οι πεζόδρομοι και οι πλατείες.

Το κράτος θα το τραβήξει κι άλλο, θα βαρέσει την πιστολιά και θα βαρέσει το κεφάλι της πατραϊκής νύχτας ή το έργο θα το πάει πιο λάου; Αυτό είναι το ερώτημα. Το ζητούμενο, λοιπόν, μετά την ”προειδοποίηση”- με το λουκέτο του Megenda την Παρασκευή, αλλά και του Oggi το Σαββάτο, είναι τι θα κάνει με τα υπόλοιπα νυχτερινά μαγαζιά ; Θα τα κλείσει και τα άλλα, που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, ή χτυπάμε μόνο τον Φούφουλα και τον Καραβιώτη, οι οποίοι θεωρούνται πρώτα μεγέθοι στο κομμάτι clubbing, για να φοβηθούν οι άλλοι ;

Η λογική σκέψη είναι ότι το κράτος, αυτό το κράτος, του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα κάνει πίσω. Που σημαίνει πως δεν θα διαπραγματευτεί με κανέναν και τίποτα και θα περάσει στο κόκκινο για όλους. Τι, δηλαδή; Εδώ άφησε τα παιδιά της αθηναικής νύχτας, παιδιά με λεφτά και επιρροή, στο αναπηρικό καροτσάκι, αγνόησε τους πάντες, ακόμα και “χορηγούς” της στην προεκλογική περίοδο, και με σκυφτό κεφάλι θα την κάνει γυριστή στην Πάτρα; Δεν παίζει τέτοιο σενάριο.

Κρατάμε την ουσία. Εγώ, λοιπόν, που γουστάρω να παρατηρώ τα σημάδια, λέω πως τα σημάδια φωνάζουν. Στέλνουν μηνύματα αποτράβηξης και απαισιοδοξίας. “Θα γίνει και στην Πάτρα το lockdown, για κλείσιμο των μαγαζιών μετά τις 12 το βράδυ”. Δεν υπάρχει τζογαδόρος που να μην νοιώθει τέτοια ερεθίσματα, γαργαλιστικά.

Διαβάστε επίσης : Aπό Μάρτη και βλέπουμε

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.