Aπό Μάρτη και βλέπουμε

Aπό Μάρτη και βλέπουμε

Το πράμα απλώθηκε και δεν μαζεύεται. Ο κορονοϊός επικυριαρχεί σαρωτικά στη ζωή μας. Και πολύ περισσότερο στην Αττική, σε ότι αφορά την Ελλάδα. Μόνο μάγοι δεν ήταν όσοι είχαν προβλέψει τούτη τη εξέλιξη, αλλά δεν τολμούσαν να τη δημοσιοποιήσουν. Ότι θα ‘ρθει η ιστορική στιγμή όπου το σύμπαν της νύχτας θα κοιμάται με τις κότες και θα ξυπνάει με τις κοκότες. Και εγένετο το απίθανο. Να μην κυκλοφορεί ψυχή μετά τις 12, στους δρόμους της αγαπημένης πρωτεύουσας. Κανείς σε νυχτερινό μαγαζί, γιατί όλα είναι κλειστά. Yton, Fantasia, Teatro, Posidonio, Frangelico, Έναστρον, Κέντρο Αθηνών, Fever, Tokyo Theater, Votanikos, Box, Romeo, το κάθε σοβαρό, αλλά και παρατρεχάμενο μαγαζί της νυχτερινής ζωής της Αθήνας κοιμάται, αλλά ροχαλίζει κιόλας.

Κι όλο αυτό το κακό τι σημαίνει; Εδώ γελάμε. Επειδή ακούς ένα κάρο μπούρδες από κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, μελλοντολόγους κι άλλους -όγους οι οποίοι υποτίθεται λόγω ειδικότητας έχουν δικαίωμα επιστημονικού λόγου. Ότι μπορεί να αλλάξει το σκηνικό στη νύχτα, να βγει πιο γρήγορα το εμβόλιο, να ενισχυθεί η συγκίνηση της κυβέρνησης, που βλέπει να έχει κτυπήσει η θλίψη, η κατάθλιψη, η πείνα, τέλος πάντων στη ζωή της νύχτας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Παραμύθια. Θαύματα δεν γίνονται. Η κατάσταση θα είναι αυτή που είναι. Που ήταν. Δεν θα γίνει κάτι άλλο. Και θα παραμείνει ίδια, όπως ξεφύτρωσε, όχι από την εποχή του Αδάμ, αλλά στα τέλη της περασμένης χρονιάς, σε αγορά που πουλούσε θαλασσινά και άγρια ζώα στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, μέχρι να εξαφανιστεί.

Από το το κινητό τηλέφωνο, μεγάλος παίκτης της αθηναικής νύχτας, μου είπε “Τσίπα, το πήρα πια απόφαση. Από Μάρτιο, σε περιμένω να διασκεδάσουμε στο μαγαζί μου. Τότε, υπολογίζω να τελειώσει όλο αυτό το θρίλερ. Δεν έγινα πιο έξυπνος σήμερα, ούτε πιο ξύπνιος. Απλώς παρατηρώ τα δεδομένα γύρω μου, και η ανάλυση τους, με οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Νύχτα, από Μάρτη, πάλι”.

Διαβάστε επίσης : Μέλισσες ξεκινάνε, Μητσοτάκης καραδοκεί

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.