Όταν ο ένας στους δυο Έλληνες κάνει αποχή από τις εκλογές, έρχεται η επιστολική ψήφος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο πως στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας η επιστολική ψήφος, προκαλώντας αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θέτουν το θέμα της συνταγματικότητας της επιστολικής ψήφου αλλά και της παραβίασης της μυστικότητας της ψήφου.

Θεωρώ βέβαιο πως το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο θα ψηφιστεί από τη Βουλή, ενώ θεωρώ επίσης βέβαιο πως θα το περνούσε όποιο κόμμα και αν ήταν στην κυβέρνηση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023, η αποχή πλησίασε το 48%.

Σχεδόν ο ένας στους δυο Έλληνες με δικαίωμα ψήφου δεν πήγε να ψηφίσει.

Η αποχή από τις εκλογές θα ήταν πρόβλημα για την Δημοκρατία, αν η Ελλάδα είχε Δημοκρατία. Αλλά η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο, και δεν υπάρχει Δημοκρατία στα προτεκτοράτα.

Μπορεί λοιπόν να μην κινδυνεύει η Δημοκρατία από την αποχή στις εκλογές -αφού δεν υπάρχει Δημοκρατία, πώς να κινδυνεύσει;- αλλά κινδυνεύουν οι θέσεις και οι μισθοί των πολιτικών.

Οι πολιτικοί βλέπουν τους πελάτες-ψηφοφόρους να τους γυρίζουν την πλάτη, και σκέφτονται με τρόμο πως μπορεί να χάσουν τις δουλειές τους.

Οι περισσότεροι πολίτες ξεχνούν πως η πολιτική είναι η δουλειά των πολιτικών, και πως από αυτή τη δουλειά ζουν πλουσιοπάροχα οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οικογένειές τους, οι δεύτερες οικογένειες που έχουν, οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους, οι γκόμενές τους, οι γκόμενοί τους και διάφοροι άλλοι.

Τι θα κάνει ο Κωστής Χατζηδάκης, αν η αποχή φτάσει στο 80%, η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην κοινωνία και μείνει άνεργος;

Καλά, πάντα άνεργος ήταν ο Χατζηδάκης -η Ελλάδα έχει για υπουργό Οικονομίας έναν άνθρωπο που κοντεύει 60 ετών και δεν έχει ούτε ένα ένσημο και κάποιοι απορούν ακόμα πώς χρεοκόπησε η χώρα- αλλά ποιος θα έπαιρνε τον Χατζηδάκη στην επιχείρησή του;

Ποιος θα έπαιρνε τον Άδωνη Γεωργιάδη στην επιχείρησή του; Τον Άδωνη μόνο για λαντζέρη τον παίρνεις, να τον κρύψεις στην κουζίνα του εστιατορίου, να μην τον βλέπoυν οι πελάτες και τρομάζουν.

Τι κάνουν οι μαγαζάτορες, όταν λιγοστεύουν οι πελάτες;

Αρχίζουν τις προσφορές.

Αρχίζουν, για παράδειγμα, να πηγαίνουν τα ψώνια στο σπίτι, για να μην κουράζονται οι πελάτες.

Αυτό κάνουν και οι πολιτικοί με την επιστολική ψήφο.

Δεν χρειάζεται να έρθετε να ψηφίσετε, θα σας στέλνουμε τον φάκελο και τα ψηφοδέλτια στο σπίτι, και εσείς θα μας στέλνετε την ψήφο με φάκελο.

Αν οι πολίτες επιμείνουν να μην ψηφίζουν και, αντί για φάκελο, στείλουν φάσκελο, οι πολιτικοί θα σου φέρνουν την κάλπη στο σπίτι. Στο σπίτι, στην παραλία, στο μπαρ, στο καφέ, στο κομμωτήριο, στο νυχάδικο, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη,  όπου είσαι τέλος πάντων, για να μη χάσουν την δουλειά τους. “Ερχόμαστε και στο χώρο σας” για να ψηφίσετε και να μη χάσουμε την δουλειά μας. Έτσι δουλεύει η ελεύθερη αγορά.

Αν οι πολίτες συνεχίσουν να μην ψηφίζουν αν τους πας την κάλπη στο χώρο τους, η κυβέρνηση θα δώσει Vote Pass σε όσους πάνε να ψηφίσουν. “Αν πάτε να ψηφίσετε, θα σας δώσουμε επίδομα 500 ευρώ”. Το έχω γράψει αυτό, και αυτό θα γίνει.

Η επιστολική ψήφος, αυτή η “κατάκτηση της Δημοκρατίας” που λέει κι ο Μητσοτάκης, οφείλεται σε όλους εκείνους τους Έλληνες που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές.

Την επιστολική ψήφο την οφείλετε στο 48% των Ελλήνων που δεν ψήφισαν. Αν είχαν πάει να ψηφίσουν, δεν θα υπήρχε η επιστολική ψήφος σήμερα.
΄
Είδατε πόσο καλό κάνει η αποχή από τις εκλογές στην “Δημοκρατία”;

Στις επόμενες εκλογές, να μην πάει κανείς να ψηφίσει, για να αποκτήσουμε την τέλεια Δημοκρατία.

(Εγώ, πάντως, δεν θα πάω να ψηφίσω, ούτε θα στείλω επιστολική ψήφο από το νησί. Δεν θα ψηφίσω γιατί είμαι δημοκράτης και ξέρω καλά πως δεν υπάρχει δημοκρατία στα χρεοκοπημένα προτεκτοράτα που κυβερνώνται από κατσαπλιάδες, κομπραδόρους και μαφιόζους ολιγάρχες.)

(Έχει μεγάλη πλάκα, που μερικούς μήνες πριν, στις εθνικές εκλογές του καλοκαιριού, κάποιοι πολιτικοί χαίρονταν που δεν θα μπορούν να ψηφίσουν οι νέοι που δουλεύουν σεζόν στα νησιά και δεν συζητούσαν να βρεθεί τρόπος για να μπορέσουν να ψηφίσουν, και σήμερα οι ίδιοι πολιτικοί θα περάσουν με νομοσχέδιο την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για τρελό γέλιο.)

(Θεωρώ πολύ θετικό -αλλά και πολύ αστείο- να ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό στις ελληνικές εκλογές. Ειδικά, αυτοί οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν μια δουλειά, επειδή ήταν αδύνατον να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Σκέφτομαι πως, αν είχα αναγκαστεί να φύγω από την Ελλάδα για να ζήσω με αξιοπρέπεια, και είχα την δυνατότητα να ψηφίσω στις ελληνικές εκλογές από τη χώρα που βρίσκομαι, θα ψήφιζα τους πιο άθλιους πολιτικούς, για να εκδικηθώ τη χώρα που με έδιωξε. “Καριόληδες, με διώξατε από την πατρίδα μου και με στείλατε να δουλεύω στο Βισμπάντεν που κάνει κρύο, έχει συνέχεια σύννεφα και κλείνομαι στο σπίτι από τις έξι, θα ψηφίσω όσους Αδώνιδες και Πλεύρηδες υπάρχουν, για να σας κάνουν τη ζωή μαύρη.)

-από pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.