Στην τελική ευθεία του πολέμου, η Ρωσία δεν κάνει πίσω: Προαναγγέλλει σφοδρότερα χτυπήματα στην Ουκρανία

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, οι αυταπάτες περισσεύουν.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει διανύσει μια τεράστια διαδρομή, το κόστος είναι ήδη δυσθεώρητο και η Μόσχα έχει επενδύσει στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά πάρα πολλά για να πατήσει ξαφνικά φρένο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο πίσω από τη νέα ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι Ρώσοι όχι μόνο δεν δείχνουν διάθεση αποκλιμάκωσης, αλλά προαναγγέλλουν ακόμη μεγαλύτερη ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της θα εντείνουν τα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών υποδομών, εγκαταστάσεων της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας και συναφών υποδομών, τόσο στο Κίεβο όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η συγκεκριμένη προειδοποίηση έρχεται μετά τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και δείχνει ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο δύσκολο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας στο Reuters, ξεκαθάρισε ότι το Κίεβο σκοπεύει να συνεχίσει τα χτυπήματα εναντίον ρωσικών πετρελαϊκών διυλιστηρίων, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Ουκρανία δεν θα στοχοποιεί αμάχους.

Και κάπως έτσι διαμορφώνεται ένας ακόμη πιο επικίνδυνος κύκλος.

Η μία πλευρά χτυπά βαθύτερα στο έδαφος της άλλης και η απάντηση έρχεται με νέα κλιμάκωση.

Το μεγάλο ζήτημα πλέον δεν είναι μόνο τι θα συμβεί στο επόμενο χτύπημα.

Είναι πού μπορεί να σταματήσει όλο αυτό.

Γιατί όσο ο πόλεμος πλησιάζει σε ένα σημείο όπου θα κριθούν πολλά για την επόμενη ημέρα, τόσο δυσκολότερο γίνεται για τη Μόσχα να δεχθεί μια εξέλιξη που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο εσωτερικό της Ρωσίας ως υποχώρηση.

Οι Ρώσοι, με απλά λόγια, δεν έχουν φτάσει μέχρι εδώ για να κάνουν εύκολα πίσω.

Και οι τελευταίες ανακοινώσεις τους δείχνουν ότι, τουλάχιστον στο πεδίο των επιχειρήσεων, προετοιμάζονται για το ακριβώς αντίθετο.

TSIPAS BLOG – ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ