Πίσω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ξεπροβάλλει ο Ερντογάν

Δεν υπάρχει λογικός και δίκαιος άνθρωπος που να διαφωνεί με το ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά όποιος θεωρεί πως τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον έπιασε ο πόνος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται.

Ο Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά την άθλια κατάσταση της χώρας και προσπάθησε να πετάξει την μπάλα μακριά, κάνοντας “μαγκιές” στον Ρίσι Σούνακ, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, ξέροντας πως μόνο να κερδίσει έχει από μια τέτοια κατάσταση.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Κατ΄ αρχάς, μπορεί ο Μητσοτάκης να μιλάει διαρκώς για το 41% του λαού που τον εμπιστεύτηκε αλλά ξέρει καλά πως οι μισοί Έλληνες δεν πήγαν στις κάλπες, οπότε η “θριαμβευτική νίκη” της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές μεταφράζεται σε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 20%. Η ψήφος του ενός στους πέντε πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου, δεν είναι ακριβώς θρίαμβος.

Αν σκεφτεί κάποιος πόσους ανθρώπους ταΐζει η Νέα Δημοκρατία, πόσους έχει διορίσει, πόσα ΕΣΠΑ έχει μοιράσει και πόση στήριξη έχει από τα ΜΜΕ των μαφιόζων ολιγαρχών συνεταίρων της, το 20% είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Δεν νίκησε ο Μητσοτάκης στις εκλογές, οι άλλοι ηττήθηκαν. Κρίνοντας από αυτό το ξεκατίνιασμα που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, είναι προφανές πως αυτό που λέμε σήμερα “Αριστερά” στην Ελλάδα, δεν είναι τίποτε άλλο από άνθρωποι που νομίζουν όλοι πως είναι αρχηγοί και ηγέτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάστηκε για πολιτικούς λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε για εγωισμούς και εγωπάθειες.

Αντίπαλος του Μητσοτάκη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ αλλά η πραγματικότητα.

Η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αφαιρούν από τον Μητσοτάκη το αφήγημα της κακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και στρέφουν την προσοχή των πολιτών αποκλειστικά στην κυβέρνηση και το …έργο της.

Οι πολίτες βλέπουν μια χώρα με την δημόσια Υγεία και την δημόσια Παιδεία σε τραγική κατάσταση, τις υποδομές της χώρας διαλυμένες, τον πραγματικό πληθωρισμό στα ύψη, και τον Μητσοτάκη με γελοίους υπουργούς, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, να μιλάνε για την Ελλάδα που θριαμβεύει και …αναπτύσσεται.

Για χώρα που θριαμβεύει, είναι κάπως περίεργο η Ελλάδα να είναι στην δεύτερη θέση με το υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης στον κόσμο. Με τίποτα δεν είναι ικανοποιημένοι πια αυτοί οι Έλληνες.

Τα παραμύθια του Μητσοτάκη πέρασαν για τέσσερα χρόνια. Τώρα, στην δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη, αντιπολίτευση κάνει η άθλια καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων. Και αυτή είναι μια πολύ πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση, σε σχέση με τα άλλα κόμματα της Βουλής.

Ο Μητσοτάκης τα γνωρίζει όλα αυτά, οπότε αποφάσισε να παίξει το χαρτί του πατριωτισμού, με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Πατριωτισμός, το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων και των απατεώνων.

Ο Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά δεν δίνει δεκάρα για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν από την Ελλάδα επειδή δεν μπορούσαν να ζήσουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια.

Πώς γίνεται να νοιάζεται τόσο πολύ ο Μητσοτάκης για τα μάρμαρα και να αδιαφορεί τόσο πολύ για τους ανθρώπους;

Πώς γίνεται να νοιάζεται τόσο πολύ ο Μητσοτάκης για τα μάρμαρα και να διαλύει ακόμα περισσότερο την δημόσια Υγεία και την δημόσια Παιδεία, προς όφελος των ολιγαρχών;

Τόση αγάπη πια ο Μητσοτάκης για την αρχαία Ελλάδα και τόσο μίσος για τη σύγχρονη Ελλάδα;

Η Ιστορία της Ελλάδας, μας διδάσκει πως οι μεγαλύτερες προδοσίες και οι μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές έγιναν από υπερπατριώτες και εθνικιστές.

Πριν από την χρεοκοπία της Ελλάδας το 2010, ο πατριωτισμός, ο εθνικισμός, τα μεγάλα λόγια για το μεγαλείο των Ελλήνων και οι σημαίες παντού, έκαναν πάρτι. Και μετά, ήρθε η καταστροφή της χρεοκοπίας της χώρας.

Ο Μητσοτάκης το ρίχνει στον πατριωτισμό και στα αρχαία ελληνικά μεγαλεία. Αυτό πρέπει να μας βάλει όλους σε υποψίες.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως ο Μητσοτάκης πουλάει πατριωτισμό με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, γιατί ετοιμάζεται για μια ακόμα προδοσία, για ένα ακόμα ξεπούλημα.

Στις 7 Δεκεμβρίου έρχεται στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας.

Στις 13 Ιουνίου του 2023, έγραφα:

“Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από την Τουρκία, η Τουρκία διεκδικεί πολλά από την Ελλάδα, οπότε κανείς δεν καταλαβαίνει τι διαπραγματεύσεις μπορούν να γίνουν ανάμεσα σε έναν που δεν ζητάει τίποτα από τον άλλον και σε έναν που ζητάει όλο και περισσότερα.

Θα καθόσουν ποτέ στο τραπέζι με τον γείτονά σου, για να συμφωνήσετε στο ποια κομμάτια του σπιτιού σου θέλει δικά του, ενώ εσύ δεν θέλεις τίποτα από το δικό του σπίτι; Όχι, δεν θα καθόσουν αλλά πώς να το εξηγήσεις αυτό στους “πατριώτες”;”

Είμαι βέβαιος πως ο Ταγίπ Ερντογάν θα στηρίξει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή από την Βρετανία των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Βέβαια, εν τω μεταξύ, μπορεί να λείπουν από τον χάρτη της Ελλάδας μερικά νησιά, μαζί με το μισό Αιγαίο.

-από pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.