Ο Βουτυράκος ανοίγει τις κεραίες του

Γιάννης Βουτυράκος

Ο Γιάννης Βουτυράκος είναι ένας από τους λίγους επιχειρηματίας της νύχτας, που δεν αρρωσταίνει με τον κορονοϊό. Όπως αρρωσταίνουν στα αλήθεια, όχι στο παραμύθι φούρναρης, όλοι σχεδόν οι εμπλεκόμενοι με τον τομέα. Ο χαρακτήρας του ατόμου είναι αυτός, όταν ο δρόμος γίνεται ζόρικος, να ανοίγει νέους δρόμους. Αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι καλόμαθε με το Tokyo. Πρωτάθλημα από την πρώτη σεζόν της Ζευγαρά. Αλλά όχι!

Αυτή είναι η φτιάξη του Βουτυράκου, και μαγκιά του, η διορατικότητα του να “βλέπει” πάντα πολύ μπροστά, να μη συμβιβάζεται ακόμα και όταν “στρογγυλοκάθεται” στο θρόνο του βασιλιά. Τα δίνει όλα να είναι πρώτος. Όχι μόνο στη νύχτα, αλλά και σε άλλες, εντελώς άσχετες με την νύχτα δουλειές, που ήδη είναι η σκοπεύει να μπει. Και εκεί θέλει να είναι πρώτος. Ίσως να σκέφτεσαι πως δεν δείχνει η δουλειά με την νύχτα να γυρνάει άμεσα. Ότι θα αργήσει να πιάσει ξανά τέτοιες ταχύτητες το Tokyo και να αφήσει πίσω του τους ανταγωνιστές, όπως έκανε φέτος. Ότι η επόμενη μέρα δεν ξέρουμε ποια θα είναι, πως θα είναι και κυρίως πότε θα είναι.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κατόπιν τούτου, το αφεντικό στρέφει τις κεραίες του οπουδήποτε μπορεί να εντοπίσει περιθώριο κέρδους. Να βάλει, αλλά και να πάρει. Το κριτήριο, άλλωστε, στις μπιζνέσικες κινήσεις του Βουτυράκου δεν είναι καθόλου να φαίνεται αυτός, όσο το κέρδος. Στην εξίσωση δεν βάζω τον τουρισμό κρουαζιέρα, έναν κλάδο της ναυτιλίας που γίνεται όλο και δυνατότερος. Απλά να πω ότι φτιάχνει και νέο υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο…Και το προορίζει για το λιμάνι της Καλαμάτας. Η βάση του, η καρδιά του, πάντως, είναι η Ζάκυνθος, στην οποία παίζει μόνος του μπάλα.

Διαβάστε επίσης : Ο Βουτυράκος είπε την αλήθεια για την… καραντίνα!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.