Για νύχτα, η μόνη ελπίδα το εμβόλιο !

Για νύχτα, η μόνη ελπίδα το εμβόλιο !

Ο κορωνοιός είναι εδώ και θα είναι για καιρό μαζί μας. Το πόσο δεν ξέρουμε ακόμα. Το θέμα είναι ότι η πρώτη φάση της καραντίνας, τώρα καταλαβαίνουμε όλοι ότι ήταν η αρχή του παγόβουνου. Και τα προβλήματα είναι μπροστά μας, χωρίς ουδείς με ασφάλεια να μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα. Τι ξημερώνει εκτός από μειώσεις; Θα έχουμε νύχτα βασικά και πως;

Εξ αρχής, στα αισιόδοξα σενάρια για επιστροφή στην δράση στα τέλη Οκτωβρίου, ήμουν δύσπιστος, καθώς έβλεπα ότι η τρελή κούρσα του covid, αντί να μειώνει, αυξάνει την ταχύτητα του. Εκτός και αν νυχτερινοί παίκτες εκμεταλλευτούν το «παραθυράκι» του νόμου, για μετατροπή της αδείας τους, και από νυχτερινά κέντρα, να γίνουν εστιατόρια με live show ή κινηματοθέατρα, όπως πρωτό-έγραψε το tsipasblog.gr. Αλλά και πάλι, στη διαχείριση ενός τόσο δύσκολου και απαιτητικού έργου, είναι πολύ επίφοβο ότι το όλο εγχείρημα θα καταλήξει σε παταγώδη αποτυχία. Τώρα, βλέπουμε ότι το καλοκαίρι χάθηκε, εκεί οδηγείται και ο χειμώνας, αλλά κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Για να είμαστε, όμως, ακριβείς κανείς δεν ξέρει τίποτα. Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα δοθεί η επανεκκίνηση. Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη και ακόμα δυσκολότερα μπορεί να προβλεφθεί. Ακόμα και η μελλοντολογία, που παίζει πιο πολύ, ότι τον ερχόμενο Μάρτιο, θα τελειώσει το θρίλερ με τον κορονοϊό, ναι μεν προκαλεί το ενδιαφέρον και σίγουρα όλων, αλλά κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα ότι θα γίνει.

Η νύχτα στην Ελλάδα, με εξαίρεση συγκεκριμένους παίκτες, ήταν στα τάρταρα. Πλέον, οικονομικά δεν ξέρω πόσα νυχτερινά κέντρα είναι σε θέση να ξανανοίξουν και με τους τραγουδιστές, στις περισσότερες περιπτώσεις , να τραγουδάνε πραγματικά πια για το μεροκάματο.

Στην Ελλάδα με ύφεση 10%, όπως εκτιμάται, τα κασέ θα πάνε μάλλον μέχρι 50% κάτω, ακόμα και στα μεγάλα ονόματα,, ειδικά αν τα μαγαζιά είναι με τον μισό κόσμο και βλέπουμε για την μεθεπόμενη. Η ομίχλη κυριαρχεί παντού και στην Ευρώπη.

Όπως και να έχει, πάντως, καθώς η νυχτερινή διασκέδαση είναι μια τεράστια βιομηχανία, με μεγάλα συμφέροντα και αποτελεί και μέρος θεάματος και διασκέδασης για τον κόσμο, πρέπει να επιχειρηθεί να δοθεί λύση. Μόνο ένα πράγμα, θα καθορίσει το πότε θα δοθεί το πράσινο φως στη νύχτα, και γενικότερα στη ζωή του πλανήτη. Το πότε θα βρεθεί το εμβόλιο, πότε θα έρθει στην Ελλάδα και πόσο αποτελεσματικό θα είναι.

Διαβάστε επίσης : Λεμπιδάκης στο Tsipas Radio : Η νύχτα δεν θα ξανά είναι ποτέ στα επίπεδα του πριν τον κορονοϊό – Τι είπε για τον Μπερτάκη

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.