Η νούμερο ένα θρησκεία στη νύχτα και το γιατί

Κώστας Μπερτάκης - Κωνσταντίνος Αργυρός

Στην κουβέντα μας παίζουμε χοντρά. Γιατί, όχι. Αν θέλουμε να φτάσουμε σε αλήθειες καυτές, αφήνουμε στην άκρη τα λόγια τα ψεύτικα. Και τις πορδές.

Η νύχτα αποφυλακίσθηκε, ναι, αλλά έχουμε την νέα εξέλιξη.. Πεθαίνει κι έχει απογοητεύει. Σέρνεται στο γήπεδο. Έχει καταλήξει στο νοσοκομείο. Χιλιάδες έχασαν την δουλειά τους. Παρατηρείται πόνος, καταστροφές και απώλειες.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ποιος το αρνείται αυτό; Ουδείς. Και ποιος φταίει ; Ο Θεός και οι άγιοι, που δεν κάνουν τα χατίρια της ; Ούτε μια στο εκατομμύριο. Άλλος λόγος είναι. Επειδή δεν προσέχει, δεν δείχνει ενδιαφέρον στους πιστούς, τους πελάτες της, τους έχει σίγουρους από χέρι. Κυκλοφορεί έτσι ακριβώς όπως κυκλοφορούσε πριν πέντε, δέκα και δεκαπέντε χρόνια. Και το άλλο. Η θρησκεία, το δόγμα νύχτα δεν φρόντισε ώστε να γεννήσει νέους πιστούς. Αυτοί είναι οι λόγοι.

Διαβάστε επίσης : Να προσκυνήσει, να ανάψει το κεράκι στον Άγιο Αργυρό

Αναμενόμενα πήραν μεταγραφή σ’ άλλη θρησκεία, προσκόλλησαν στον Κωνσταντίνο Αργυρό και στο Teatro Athens (νυχτερινό κέντρο του Κώστα Μπερτάκη). Θρησκεία κι οι δύο. Οι πιστοί είναι η δύναμη τους. Όλο και περισσότερους συγκεντρώνουν. Κάνουν τον πάταγο τον μεγάλο. Γιατί σε αντίθεση με άλλους, αυτοί χρησιμοποιούν τη γλώσσα της σημερινής εποχής. Έχουν σχέση με την δημιουργία, με τους ανοιχτούς διαύλους.. Σου κάνουν καλύτερη τη ζωή τη νυχτερινή. Δεν λένε σαχλαμάρες. Αστειάκια. Καλαμπουράκια.

Είναι οι απόλυτα πετυχημένοι στον τομέα που σπούδασαν. Το απόλυτο succes story. Με άριστα το δέκα, έχουν πάει στο είκοσι Εντυπωσιακή καριέρα, που δεν άρπαξαν την εξουσία με τσαμπουκά. Χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες. Η σκληρή δουλειά, η υπομονή και επιμονή, τους ευνόησαν να γίνουν πρωθυπουργοί και μάλιστα, να εδραιώσουν τη θέση τους στην καρέκλα, παρά την πρόσφατη αναποδιά της παγκόσμιας πανδημίας.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.