Μπήκαν στα ναρκωτικά γιατί οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Πιάνουμε θεωρητικά κατ΄ αρχήν το ζήτημα. Δύσκολα ο φτωχός να κάνει λεφτά. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο, ότι εύκολα ο πλούσιος να γίνει πλουσιότερος. Χρειάζεται ανάλυση; Η ζωή είναι έτσι στημένη που μια στις εκατό ο άφραγκος να δει φως, δηλαδή να αλλάξει επίπεδο ζωής. Απεναντίας, πάλι γιατί έτσι το θέλει η ζωή, τα λεφτά γεννάνε λεφτά. Με μια άλλη κουβέντα, τα λεφτά κτυπάνε την πόρτα του έχοντος και δεν περνάνε ούτε απ’ έξω από το σπίτι του μη έχοντος..

Άσε τι λέγεται. Δεν υπάρχει ιδανική κοινωνία. Δεν υπάρχει καμία θρησκεία, ούτε ιδεολογία, κανένα πολιτικό σύστημα, ακόμα και το πιο αντιδραστικό καθεστώς, που να θέλει το καλό σου. Η καταραμένη ζωή εκεί έξω, στο λέω με μεγάλα γράμματα, είναι στημένη έτσι, στην πιο άγρια της μορφή, και στην πιο δημοκρατική κοινωνία, που παρά την βούληση σου, σε «αναγκάζει» να μπλέξεις στους δρόμους της παρανομίας. Δεν γίνεται αλλιώς, αφού υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα, που να αντιστρέψουν το “οι πλούσιοι θα γίνονται πιο πλούσιοι, οι φτωχοί πιο φτωχοί”. Εννοώ ό,τι γράφω.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αφήνουμε τη θεωρητική προσέγγιση του πράγματος και πάμε στην πραγματική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της σύλληψης δυο αδερφών, στο Κορωπί, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας :

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στο Κορωπί, δύο αδέλφια από την Αλβανία (29 και 34 ετών) για κατοχή και διακίνηση- εμπορία ηρωίνης.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων από την ανάλυση και αξιοποίηση των οποίων κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η πιστοποίηση της δράσης τους, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος, χρησιμοποιούσε την εργασία του (oδηγός ταξί) ως «κάλυψη» προκειμένου να διακινεί τις ναρκωτικές ουσίες.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν –μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

σάκος με -15- νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους -7.762- γραμμαρίων,
ξύλινη σανίδα με ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης, η οποία περιείχε -6- νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους -3.107- γραμμαρίων,
εξοπλισμός επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών (ηλεκτρονική συσκευή κένωσης αέρος και επανατυποποίησης, -2- ρολά περιτυλίγματος νάιλον μεμβράνης, -2- ηλεκτρικοί αναδευτήρες, -3- μεταλλικές σπάτουλες, πλαστική κουτάλα, σφυρί, -2- μεταλλικά σκεύη κοσκινίσματος, -2- πλαστικά δοχεία καθώς και πλήθος νάιλον συσκευασιών),
-3- οχήματα,
-190- ευρώ και
-4- κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.