Από το ναρκωτικό χοντροκονομάνε 9 χώρες

Ναρκωτικό. Το προϊόν φέρνει μεγάλες αποδόσεις. Στην κονόμα, βέβαια. Κέρδη σε σταθερή βάση. Κι όταν το εμπόριο στη συγκεκριμένη μπίζνα είναι το βασικό έσοδο σε χώρες φτωχαδάκια, τότε όλοι κάνουν το κορόϊδο. Εκκλησία, δικαιοσύνη, πολιτική εξουσία και δημοσιογραφία. Πόσο πιο απλά να το πεις; Ο κόσμος πίνει. Δεν δίνουν με το ζόρι την ηρωίνη και την κοκαΐνη οι χώρες των οποίων η εθνική οικονομία στηρίζεται στην πρέζα. Στις δυτικές, τις καπιταλιστικές κοινωνίες κυριαρχεί το ναρκωτικό, είναι τρόπο καθημερινότητα, από κοντά στο κυνήγι της καριέρας και του πλούτου. Κάποιοι αναζητούν «βοήθεια» στα βαρειά ναρκωτικά. Στις ακριβές ουσίες.

Ποιο είναι το πολίτευμα στην Ελλάδα; Δημοκρατία. Κοινοβουλευτισμός. Στην Ολλανδία; Κοινοβουλευτισμός με βασιλιά. Στην Βόρεια Κορέα; Κοινοβουλευτισμός με δικτάτορα. Στην Κολομβία; Κοινοβουλευτισμός με τα καρτέλ ναρκωτικών να έχουν το επάνω χέρι. Να ελέγχουν κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ΜΜΕ, δικαστές, όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στο Περού, την πρώτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή φύλλων κόκας, παραδοσιακά οι στρατηγοί κι άλλοι αξιωματούχοι της χώρας, ακόμα και ο πρωθυπουργός, έχουν σχεδόν ανοιχτές επαφές με τους έμπορους ναρκωτικών. Αυτές είναι οι δύο χώρες που ”επίσημα” εμπλέκονται χοντρά, πιο χοντρά δεν γίνεται, στην κονόμα από τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τα διαπιστωμένα στοιχεία της παγκόσμιας κοινότητας οι άλλες χώρες που ποντάρουν οικονομικά στα ναρκωτικά είναι η Βιρμανία, που την λένε Μιανμάρ, πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή οπίου, το Πακιστάν, δεύτερη στον κόσμο στην παραγωγή ηρωίνης, το Μαρόκο, η Νιγηρία, το Σουρινάμ, η Αϊτή και η Ισημερινή Ουϊνέα.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.