Για λύπηση ….

Τα πρωτοσέλιδα κάνουν τη δουλειά τους. Μην ασχολείσαι. Το μαύρο παρουσιάζουν άσπρο. Μην τα λαβαίνεις υπ’ όψιν. Τι, δηλαδή, να αγνοήσουν την πελατεία τους; Πουλάνε χαχαχούα, ταρατατζούμ, όχι… προβληματισμό και κοινή λογική.

Ένα κουνούπι ήταν μπροστά στον Αίαντα Γαστούνης η Παναχαϊκή και τα πρωτοσέλιδα πανηγυρίζουν τη επιστροφή στις νίκες και το “σκαρφάλωμα” στη βαθμολογία (Αχέρων Καναλακίου 10, Τηλυκράτης 10, Παναχαϊκή 9, με ματς περισσότερο). Σαλτάρει όποιος είδε το ματς. Για λύπηση ήταν η Παναχαϊκή στο β΄ημίχρονο, συνεχώς η μπάλα στα πόδια των αντιπάλων.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κι τι έκανες ; Μόνο ένα πράγμα. Περίμενες με καρτερικότητα, όπως η Πηνελόπη τον Οδυσσέα, εσύ τον διαιτητή, πότε θα σφυρίξει την λήξη. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως έδειχνε, άλλο λίγο να συνεχιζόταν, και θα κινδύνευες να παραδώσεις στον αντίπαλο κλειδιά, μπρελόκ, ταυτότητα, διαβατήριο, σταυρουδάκι στο λαιμό, αλυσιδίτσα στον καρπό, μαζί και το σλιπάκι, και να μείνεις τσίτσιδη. Ο εφιάλτης να ξανακτύπησει. Όπως με τον Τηλυκράτη και Αχαίροντα. Ίδιο πράμα.

Μόνο για ένα λόγο βρίσκεται στο γήπεδο η Παναχαϊκή όταν παρουσιάζεται με τα πάθη του παρελθόντος. Να βοηθάει τον αντίπαλο. Να μην κρατάει καθόλου τη μπάλα. Να κάνει λάθη. Μονόλογος οι φιλοξενούμενοι μετά το 1-0 της Παναχαϊκής στην Αγυιά. Την πάτησε την Παναχαϊκή ο Αίαντας στο β΄ ημίχρονο.

Όποιος στέκεται στο τελικό σκορ, όποιος διαβάζει το παιχνίδι μόνο από το αποτέλεσμα, έχει άγρια μεσάνυχτα από ποδόσφαιρο. Καμιά σημασία που η Παναχαϊκή επικράτησε με το «φτωχό» 1-0 και επέστρεψε στις νίκες, διατηρώντας το απόλυτο στην Πάτρα. Σημασία έχει ότι για μια ακόμα φορά, σήμερα με τον γειτονικό Αίαντα Γαστούνης, η Παναχαϊκή μοιρολατρική, έμοιαζε λες κι ήταν στο στημένη μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Διαβάστε ακόμα: Το λες και θαύμα! Άφαντη η Παναχαϊκή, κέρδισε την Γαστούνη!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.