Η κατάρευση ενός εκδοτικού ομίλου.. που κυβερνούσε την χώρα! Σε πλειστηριασμό το σπίτι του Ηλία Λιβάνη στην Φιλοθέη

Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή εκκίνησης 590.000 ευρώ, έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου και αφορά διαμέρισμα 258 τ.μ. 

Άλλο ένα ηχηρό όνομα έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Και τούτο καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, η Εθνική Τράπεζα βγάζει στο σφυρί ακίνητο του εκδότη Ηλία Λιβάνη στη Φιλοθέη.

Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου και η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 26 Οκτωβρίου 2021 για οφειλή ύψους 50.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης και με την επισπεύδουσα να δηλώνει «ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου της εντόκως επιταχθείσας απαιτήσεως με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό».

Για όσους γνωρίζουν, είναι προφανές ότι αυτό το σφυρί συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με το οικονομικό αδιέξοδο του ιστορικού εκδοτικού οίκου Λιβάνη («Νέα Σύνορα»), το τιμόνι του οποίου έχει περάσει στον Ηλία Λιβάνη και την αδελφή του Παναγιώτα όλα τα τελευταία χρόνια. Ο εκδοτικός οίκος βαρύνεται με υψηλό δανεισμό, για τον οποίο έχουν δοθεί προσωπικές εγγυήσεις των βασικών µετόχων της εταιρείας.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.